Erdoğan: Kıbrıs’tan Türk askerinin çekilmesi teklif dahi edilemez

"Bizim; Kıbrıs'ı Rumların tasallutuna bırakmamız diye bir şey sözkonusu bile olamaz. Türk askerinin çekilmesi teklif dahi edilemez. Biz, önümüzdeki günlerde uluslararası platformlarda ülkelerle diplomasiye devam edeceğiz."

Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabah gazetesine verdiği demeçte, Kıbrıs’ı Rumlara bırakmanın söz konusu olmadığını belirterek, “Türk askerinin çekilmesi teklif dahi edilemez” dedi. Erdoğan’ın Sabah gazetesinden Şebnem Bursalı’ya telefonda yaptığı değerlendirmeye göre AB ve BM’nin “Türkiye’nin garantörlüğü kaldırılsın, Türk askeri Kıbrıs’tan uzaklaştırılsın, Kıbrıs’ta güvenliği AB sağlasın” yaklaşımının kesinlikle kabul edilemeyeceği vurgulandı.

BAŞKASINA GÜVENMEYİZ
Erdoğan, “Bizim; Kıbrıs’ı Rumların tasallutuna bırakmamız diye bir şey sözkonusu bile olamaz. Türk askerinin çekilmesi teklif dahi edilemez. Biz, önümüzdeki günlerde uluslararası platformlarda ülkelerle diplomasiye devam edeceğiz. Bugüne kadar KKTC’ye yönelik tutumları belli, fakat biz Kıbrıs Türk halkının hakkını sonuna kadar arayacağız. Ama şu kadarını söyleyeyim ki; kendimizden başka kimseye güvenmiyoruz…” dedi.
Haberde ayrıca Erdoğan’ın, eğer bir aksilik olmazsa Kurban Bayramı’nın birinci gününe denk gelen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla KKTC’de olacağını da belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi