Erdoğan, “Sıkıntıya düşen olduysa helallik istiyoruz” dedi, muhalefet “hemen seçim” istedi

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" dedi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından Twitter'da #HelalEtmiyorum etkiketi birinci sıraya yükseldi. Muhalefet liderleri seçim çağrısı yaptı.

(Bugün Kıbrıs) Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP teşkilatı ile videokonferans yoluyla bayramlaşmasında konuştu. 17 günlük tam kapanma sonrası geçilecek normalleşme sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, “Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Aldığımız tedbirleri vatandaşımızın işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösteriyoruz. Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” dedi.

KILIÇDAROĞLU: HELALLEŞELİM KESİNLİKLE
Bu açıklamaların üzerine muhalefet liderleri “hemen seçim” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Twitter’dan yanıt vererek, Türkiye için erken seçim çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! Hemen! #HemenSeçim” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: HELALLİK İSTEDİĞİNE GÖRE VEDA VAKTİ GELİYOR

Eski AKP’li Başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından ‘İktidara veda vaktinin geldiğini anladınız’ yanıtı verdi.

Davutoğlu sosyal medya hesabından, “Sayın Erdoğan, helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız! Evet, sandık Gelecek, halk kötü yönetimin faturasını kesecek ve siz gideceksiniz! Liyakatli kadrolar Gelecek, halkın yüzü yeniden gülecek” ifadelerine yer verdi.

(Kaynak: Türkiye basını, ajanslar)

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi