Sağlık Bakanı Üstel ortada yok, aşı skandalında muhatap bulunamıyor!

Kamuoyuna Bugün Kıbrıs’ın duyurduğu yanlış aşılama skandalıyla ilgili üç gündür ulaşmaya çalıştığımız Sağlık Bakanı Ünal Üstel ortada yok. Konuyla ilgilenen ancak demeç vermek istemeyen Başbakan Ersan Saner ise dün Sağlık Bakanlığının konu ile ilgili açıklama yapacağını söyledi ancak henüz hiçbir yetkiliden açıklama gelmedi. Aile yasal yollardan hakkını arayacak.

Lefkoşa’da yaşayan 87 yaşındaki şahsa ilk doz Covid-19 aşısı Pfizer şirketine ait “Curmunaty” marka aşı uygulandı ancak üç hafta sonra randevuya çağrılan yurttaşa ikinci dozu “Sinovac” marka aşıdan yapıldı. Konuyu kamuoyunun gündemine getiren Bugün Kıbrıs’ın haberinden sonra yanlış aşı uygulanan kişinin sağlığı ile kimse ilgilenmedi. Üç gündür Sağlık Bakanı Ünal Üstel’e ısrarlı ulaşma çabalarımız sonuçsuz kaldı. Başbakan Ersan Saner ise konuyla ilgilendiğini, aile ile irtibatta olduğunu ve Sağlık Bakanlığının konuyu araştırarak açıklama yapacağını (dün) bildirdi ancak henüz hiçbir açıklama gelmedi.

AİLENİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
Ailenin endişeli bekleyişi sürerken Sağlık Bakanlığı yetkililerinin aşıyı yapan sağlık çalışanını tespit etmeye çalıştığı öğrenildi fakat yanlış aşı yapılan kişinin sağlığıyla ilgilenen olmadı. Aile de Sağlık Bakanı Ünal Üstel’e ulaşmayı denedi ancak çabaları sonuçsuz kaldı. Aile meselenin peşini bırakmayacaklarını ve yasal haklarının sonuna kadar kullanacaklarını belirtti. Telefonla ulaştığımız uzman doktor, kişiye acil olarak antikor testi yapılması ve gözetim altında tutulması gerektiğini vurguladı.

ONLİNE SİSTEM KAOSU
Aşıların etkinliğini tamamen değiştiren bu durum aşılamada yaşanan düzensizliği de gözler önüne serdi. Aşı otomasyon sisteminin yetersizliği nedeniyle aşı merkezlerinde yaşanan kaosa yetkililerin son vermesi bekleniyor.

Ayşemden Akın / Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi