Cinayetinin aydınlatılması için yetkililer göreve çağrıldı

Türkiye’de mafya-devlet hesaplaşmasında suç örgütü lideri Sedat Peker’in 1996 yılında katledilen Kutlu Adalı cinayeti hakkında derin devletin başı dediği Mehmet Ağar’ı göstermesinin üzerine “faili meçhul” cinayetin aydınlığa kavuşturulması için imkan doğdu. Polis Genel Müdürlüğü, Başsavcılık ve Cumhurbaşkanı Tatar göreve çağrıldı.

Türkiye’de mafya-devlet hesaplaşmasında suç örgütü lideri Sedat Peker’in 1996 yılında katledilen Kutlu Adalı cinayeti hakkında derin devletin başı dediği Mehmet Ağar’ı göstermesinin üzerine “faili meçhul” cinayetin aydınlığa kavuşturulması için imkan doğdu. Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın yaptığı açıklamada buradaki Polis Genel Müdürlüğü ve Başsavcılık gibi kurumlara cinayetin aydınlığa kavuşturulması açısından büyük görev düştüğünü belirterek “ancak en büyük görev Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar’ın” dedi.

Erdoğan Sorakın’ın paylaşımı şu şekilde:
“Kutlu Adalı, yaşamı boyunca barış, demokrasi, insan hakları ve özgürlükler için mücadele eden, Kıbrıslı Türk kavramının üzerinde hassasiyetle duran bir yurtseverdi. Temiz ve aydınlık bir toplumu savunuyordu. Karanlık işleri sorguladığı bir dönemde faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Aradan 25 yıl geçtikten sonra Türkiye’de farklı bir hesaplaşmada gündeme geldi. Bu aşamada buradaki Polis Genel Müdürlüğü, Başsavcılık gibi kurumlarımıza cinayetin aydınlığa kavuşturulması açısından büyük görev düşmektedir. Ancak en büyük görev Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar’ın.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi