Ertuğruloğlu’na soruyoruz: Yalan olan ne?

Bugün Kıbrıs’ın kimlik numarasına kadar paylaştığı bilgileri yalanlayarak “pasaport ve kimliğim” yok diyerek kelimelerle oynayan ve konuyu bertaraf ettiğini düşünen Ertuğruloğlu’na soruyoruz:

Ayrılıkçı politikalarıyla bilinen aşırı milliyetçi ve iki devletli çözüm savunucusu Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türklerle Rumların birlikte yaşayamayacağını söylese de kendisi de 120 bin Kıbrıslı Türk gibi Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı. Bugün Kıbrıs’ın kimlik numarasına kadar paylaştığı bilgileri yalanlayarak “pasaport ve kimliğim” yok diyerek kelimelerle oynayarak konuyu bertaraf ettiğini düşünen Ertuğruloğlu’na soruyoruz:

1. Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarınca verilen doğum yeri Agios Ontanios olan 17 Ağustos 1953 doğumlu “Tahsin Ertuğrul” ismine ait “4655..”* no’lu kimlik numarası size ait mi değil mi?

2. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin vatandaşı olarak hayatınızın bir döneminde bu kimliği geri vermek için daha doğrusu vatandaşlıktan çıkmak için herhangi bir girişiminiz oldu mu?

3. Eğer size ait değilse çocuklarınız Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik ve pasaportu alarak yurtdışında okumaya nasıl gitti? Tüm gençlerimizin faydalandığı gibi çocuklarınızın Avrupa’da okuması için okul masraflarının neredeyse yüzde 75’ini Kıbrıs Cumhuriyeti karşılamadı mı?

4. Kimlik alan herkesi Rumcu ilan ederken kendi ailenizden de bahsediyor musunuz yoksa sizinkiler ayrı geri kalan Kıbrıslı Türkler ayrı mı?

5. Ve son olarak bu kimlik/pasaport konularında yaptığınız çıkışlarla Kıbrıslı Türklerin can güvenliğini dahi tehlikeye attığınızın ve toplum içinde huzursuzluk yarattığınızın farkında mısınız?

*Kişinin verilerini koruma adına kimlikteki son iki rakamı saklı tutuyoruz.

Dün kamuoyuna duyurduğumuz haber şu şekildeydi:
https://bugunkibris.com/2021/05/05/sahin-lakapli-disisleri-bakani-tahsin-ertugruloglu-da-kibris-cumhuriyeti-vatandasi-cikti/

Ertuğruloğlu’nun habere cevabı ise şu şekildeydi:

Ayşemden Akın / Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi