Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğini iade etmek istiyor

Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı olan yurttaşları son günlerde hedef haline getiren ve eleştiren Ersin Tatar, bu sabah katıldığı bir programda kendisinin de Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği olduğunu itiraf etti. Tatar, eğer bir yolu varsa bu vatandaşlığı iade etmek istediğini de açıkladı

Cenevre’de gerçekleştirilen 5 + BM gayrı resmi toplantısının ardından Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis’le laf dalaşına giren Ersin Tatar’ın son polemiği, hatırlanacağı üzere Kıbrıs Cumhuriyeti kimlikleri üzerinden olmuştu. Tatar, “Dünya ve Anastasiadis şunu bilmelidir ki Kıbrıs Türk halkı, Rum tarafının azınlığı ve vatandaşları değil, özgür ve egemen KKTC’nin vatandaşlarıdır” ifadelerini kullanmıştı. Bu sabah Kıbrıs Postası’ndan Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu canlı yayına konuk olan Tatar’dan flaş bir itiraf geldi.

SOSYAL MEDYADA HEDEF HALİNE GETİRMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarıyla Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği taşıyan Kıbrıslı Türkleri hedef haline getirip sosyal medyada linç edilmesine neden olan Cumhurbaşkanı Tatar, kendisinin de Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı olduğunu açıkladı. Gündeme bomba gibi düşen bu ifadenin devamında Tatar, “Bir yöntemi varsa bu kimliği iade edeceğim” şeklinde ilginç bir açıklama daha yaptı.

1974’TEN ÖNCE DOĞDUĞU İÇİN KİMLİĞİ ALMIŞ
1974’ten önce doğup dünyaya geldiği için bu vatandaşlığı aldığını iddia eden Tatar, “hiçbir şekilde bu kimliği kullanmadığını” da ileri sürdü. Ersin Tatar’ın Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğini iade edecek formülü nasıl bulacağı, bulması halinde ise iade edip etmeyeceği merak konusu haline geldi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi