“Sayın Tatar izin istememiştir, izin almak diye bir şey söz konusu olmaz”

Ercan Havaalanı’nın ismini değiştirmek için Türkiye’den izin alınması tepkilere yol açtı. Yenilenen havaalanının isminin Dr. Fazıl Küçük olarak değiştirilmesi için resmi prosedür sorunsuz tamamlanacak.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni inşa edilmekte olan havaalanına hükümetin de onayıyla Dr. Fazıl Küçük’ün isminin verilmesiyle ilgili Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüştüğünü ve memnuniyetle karşılandığını belirtti. Tatar’ın kendi ülkesindeki havaalanının isim değişikliği için TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “izin alması” tartışmalara neden oldu. “KKTC egemen bir devlettir” diyen Tatar’ın bu açıklamaları tepkiye yol açtı.

KÜÇÜK: TATAR ERDOĞAN’A İZAH ETTİ
Dr. Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Küçük konuyla ilgili gelişmeleri Bugün Kıbrıs’a anlattı. Küçük bu önerinin dönemin başbakanı Hüseyin Özgürgün’den geldiğini ardından başbakanlığının sona erdiğini ve yerine gelen Tufan Erhürman’ın konuyla ilgilenmeyerek randevu taleplerine cevap vermediğini belirtti. Ardından Ersin Tatar’ın başbakan olduğunu ve şimdiki cumhurbaşkanı sıfatı ile konuyla ilgilendiğini kaydetti. Tatar’ın son görüşmelerinde TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile konuyu istişare ettiğini, bu ismin neden oraya verilmesi gerektiğini izah ettiğini ifade eden Küçük, isim değişikliğinin halktan da büyük destek gördüğünü söyledi.

Dr. Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Küçük şunları kaydetti:
“Dünya kamuoyunda ve Türkiye’de maalesef Kıbrıs’taki mücadelenin 1963’te başladığını ve nihai savaşın 1974’te olduğu düşünülüyor bu doğru değil bizim liderimiz vardır 1931’de ilk yazmaya başladığından beri mücadele etmektedir. Bu mücadelede de yalnız başına değildi Kıbrıs Türk halkı ile birlikte mücadele etmiştir. Halkının özgür şekilde yaşaması için son güne kadar çalışmıştır.
TRT’deki gibi dandik dizilerle kamuoyu yanıltılıyor. Bizim istediğimiz bu havaalanına gelen kişilerin Dr. Fazıl Küçük kimdir, ne yapmış, kimlerle yapmıştır bunu öğrenmeleridir. Hazırlanacak broşürler sayesinde haklı davamızın geçmişini tüm yolculara anlatacağız. Devletimizin kıvılcımını yakan liderimizin ismini havaalanımıza veriyoruz. Sayın Tatar izin istememiştir, izin almak diye bir şey söz konusu olmaz. Yine de destek vermiş olmaları sevindiricidir. 1974 harekatında şehit olan Ercan binbaşı askerimize de saygımız sonsuzdur. Kendisinin ismi ya Geçitkale Havaalanı’na verilecek ya da Türkiye’de doğduğu ilin havaalanına ismi verilebilir.”

BU HALKIN EN TABİ HAKKIDIR
“İsim değişikliği için başvuru daha önce yapıldı tüm taraflardan bilgi alındı. Resmi prosedür sorunsuz tamamlanacak. Ön araştırma yapıldı. Kıbrıs Türkü özgür bir toplumdur, özgür bir devletimiz vardır. En küçüğünden en büyüğümüze fedakarlıklarla mücadele ile bugünlere geldik. Bu topraklarda biz varız ve bu kıvılcımı yakan Dr. Fazıl Küçük ve arkadaşları için bu ismi oraya veriyoruz. Bu halkın en tabi hakkıdır.”

(Bugün Kıbrıs)

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi