KKTC Bakanlar Kurulunda 9 kişi Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı

Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği polemikleri sürmeye devam ediyor. Tatar’ın Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı olduğunu doğrulamasının ardından bir iddia da Rum basınından geldi. Güneyde yayımlanan gazeteler, Tatar’ın yanı sıra Bakanlar Kurulu’nun 11 üyesinin 9’unda Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği olduğunu açıkladı.

Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği tartışmaları, bugün Rum basınından gelen haberlerle farklı bir boyut kazandı. Yenidüzen’in aktardığı bilgilere göre, Rum basınında yayımlanan gazetelerde, başta Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar olmak üzere, Bakanlar Kurulu’nda görev yapan 11 kişiden 9’unun Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı olduğu ortaya çıktı. Tatar ve Azınlık Hükümeti’ni oluşturan UBP, DP ve YDP’nin Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği taşıyan Kıbrıslı Türkleri son günlerde kötüleme çalışmaları sürerken, Rum basınından gelen haber etki yarattı.

VATANDAŞ OLMAYAN İKİ BAKAN KİM?
Hükümeti oluşturan partiler ve Tatar’ın Kıbrıs konusunda “Egemen eşitlik”, “İki devletli çözüm” gibi dünya tarafından kabul görmeyeceği bilinen taksim politikalarını savunmalarına rağmen Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği taşımaları, kendilerine oy veren yurttaşlar arasında tartışma konusu haline geldi. Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği olan yurttaşları günlerden beridir “Hain”, “Rumcu” gibi söylemlerle yaftalamaya çalışan yetkililerin, bu iddialar karşısında Kıbrıs Cumhuriyeti kimliklerini iade edip etmeyecekleri büyük merak konusu haline geldi. Öte yandan, Bakanlar Kurulu’nda olup da Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olmayan 2 bakanın hangileri olduğunu da kamuoyu tarafından sorgulanıyor.

(Bugün Kıbrıs)

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi