“İngiltere bizim hatırımıza Rumlarla başını derde sokmaz”

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İngiltere’nin KKTC’yi tanımaya hazır olduğu iddiaları için, “İngiltere, Kıbrıs sorununun bu kadar karmaşık hale gelmesinin sorumlusudur” diyerek Kıbrıslı Türklerin hatırına Rum tarafıyla başını derde sokacak politikaları gündeme getirmeyeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Cenevre’de gerçekleşen 5+1 gayriresmi görüşmeleri sonrası Milliyet’in sorularını cevapladı. Ertuğruloğlu, İngiltere’nin KKTC’yi tanımaya hazır olduğu iddiaları için şunları söyledi:
“İngiltere, Kıbrıs sorununun bu kadar karmaşık bir hale gelmesinin sorumlusudur ve sorunu asla müzakereler yoluyla çözmenin mümkün olmadığı noktaya getirmiştir. Rum tarafına tek başına Kıbrıs Cumhuriyeti sıfatını taşımasına izin verendir. Kendi ulusal çıkarları ve egemen üs bölgelerinin geleceği için Kıbrıs Türk’ünü cezalandırmayı göze alan bir ülkedir. Dışişleri Bakanı Raab ile ikili temasta bulunduk. Bilinen resmi politikası dışında bir şey konuşmadık. İngiltere, bizim hatırımıza Rum tarafıyla başını derde sokacak politikaları gündeme getirmez. İnşallah yanılırım.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi