Cenevre’de yoğun toplantılar başlıyor

Guterres’in dün Kıbrıslı liderler ile ayrı ayrı yaptığı görüşmelerle başlayan Cenevre’deki Kıbrıs toplantıları, bugün tüm tarafların bir araya gelmesiyle devam edecek.

Cenevre’de 5+BM formatında yapılan Kıbrıs görüşmelerine davetli taraflar dün akşam saatlerinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in verdiği resepsyonda biraraya geldi.

Kıbrıs saati ile 21.45’te Guterres’in evsahipliğinde başlayan resepsiyona Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar ile Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in yanısıra, garantör ülke temsilcileri olarak Cenevre’de bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab katıldı.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle 1+2 formatında kısıtlı davetlinin bulunduğu resepsiyonda Tatar’a Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve özel temsilci Ergün Olgun eşlik etti.

Guetrres’in, dün lider ile ayrı ayrı yaptığı görüşmelerle başlayan Cenevre’deki Kıbrıs toplantıları, bugün tüm tarafların biraraya gelmesiyle devam edecek.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in başkanlık ettiği konferansta, günün ilk oturumu Kıbrıs saatiyle 11.20’de başladı.
Guterres, toplantının açılış konuşmasını yaptıktan sonra sırasıyla Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab söz alacak.
Verilecek aranın ardından günün ikinci oturumunda Guterres, heyet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapacak.
Basına kapalı toplantılar BM Cenevre Ofisi’nde gerçekleştiriliyor.
BM Genel Sekreteri Guterres, akşam da heyet başkanları onuruna gayriresmi akşam yemeği verecek.

Cenevre’deki görüşmelerin yarın tamamlanması planlanıyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi