Maaşlar ödenemez yalanı!

Maliye Bakanı Dursun Oğuz’un birkaç gün içinde Türkiye’den para gelmezse Cuma günü ödenmesi gereken memur maaşlarının ödenemeyeceğini açıklamasına tepki geldi.

İktisatçı Devrim Barçın, Maliye Bakanı Oğuz’un açıklamasından sonra yaptığı değerlendirmede hükümetin sermaye çevrelerine destek vermesini ekonomideki siyasi tercihi olarak yorumladı ve ülkede para olduğunu ancak UBP-DP-YDP Azınlık Hükümetinin önceliğinin halk olmadığını ifade etti.

Barçın’ın paylaşımı şu şekilde:
“2021 yılının ilk 3 ayında KKTC Bütçesinin aylık ortalama gider toplamı 614 Milyon TL olup maaşlara ödenen rakam aylık ortalama 208 Milyon TL’dir.

Pandemi dönemi tüm veriler ortada iken UBP-DP-YDP Hükümeti 30 Mart 2021 tarihinde, pandemi sürecinde varlıklarını daha da artıran özellikle büyük market sahiplerine vatandaşın devlete ödemek üzere alışveriş sırasında ödediği KDV’lerin %5’ini sermayeye bağışlayan yasa gücünde kararname yapmış ve Milyonlarca TL gelirinden feragat etmiştir.

Bununla da yetinmeyen Hükümet, Ercan Havaalanı’ndan alacağı yaklaşık 100 Milyon TL’ye yakın kaynağı da 1 yıl boyunca almayacağına yönelik 2 Mart 2021 ve 16 Nisan 2021 tarihlerinde iki adet yasa gücünde kararname çıkarmıştır.

Diğer taraftan TC ile protokol imzalanmasına karşın başındaki komutanın TC tarafından atanan ve giderleri TC tarafından karşılanma zorunluluğu olan askeri harcamalar için yerel gelirlerimizden 3 ayda 94 Milyon 202 Bin TL ödeme yapılmış ve TC protokole uymayarak askeri harcamalar için KKTC’ye 0 (Sıfır) TL göndermiştir.

Bu ülke insanını artık kandırmayı bırakın lütfen.
Bu ülkede kaynak vardır, sorun mevcut hükümetin ekonomideki siyasi tercihidir.
Bugün maaş ödeyemez durumda isek bunun tek sebebi UBP-DP-YDP Hükümetinin mutlu azınlığı, mutsuz çoğunluk olan Halkına tercih etmiş olmasıdır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi