Erbil Arkın: “Asil Köylü”nün başı dimdik olacak

Girne’ye yapılması planlanan ve bölge halkının görüş ve önerilerine açılan ‘Asil Köylü’ projesi hakkında Bugün Kıbrıs’a konuşan projenin sahibi iş insanı Erbil Arkın, köylünün yere bakan yüzünün değiştirildiğini, Girne’ye bakacağını ve heykelin turistik getirisi olacağını ifade etti.


Sanata düşkünlüğü ile bilinen kendisi de bir mimar olan iş insanı Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nin Kurucusu Erbil Arkın, Girne’de başlayan tartışmaya üzüldüğünü, hiçbir maddi beklentisi olmadan memlekete ekonomik katkı sağlayacağını düşündüğü heykel projesinin yapılıp yapılmayacağına bölge halkının karar vereceğini söyledi. Girne’nin merkezinde halkın görüşlerini paylaşacağı masa kurulacağını belirten Arkın, “medyada dolaşan fotoğraftaki heykel ilk denememizdi. Köylü yine diz üstü olacak, o estetik bir olay ama başı eğik değil dimdik olacak. Kırk metreden yüzü görünsün diye eğik yaptık ama daha sonra düzelttik ve son halinde “Asil Köylü” Girne’ye bakıyor” dedi.

EKONOMİK GETİRİSİ OLACAK
“Hepimizi kaşırsanız köylüyüz” diyen Arkın, kendi insanını yüceltmeyi hedeflediğini ayrıca dünyada böyle heykellerin turistik açıdan ekonomik getirisi olduğunu ifade etti. 10 dönümlük yüksek bir arazinin üzerine yerleştirilecek heykelin çevreye zarar vereceğini düşünmediğini belirten Arkın, yola yeni çıktıklarını, projenin belediye ile işbirliği içinde uygulanacağını ve kurulacak vakıf aracılığıyla zaman içerisinde heykelin belediyeye devredileceğini kaydetti.

Ayşemden Akın / Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi