Toros: Cenevre’de süreç çökmeyecek ortak zemin arayışı sürecek

“Türkiye’nin hak sahibi olduğu deniz yetki alanlarını belirleyerek paydaş olarak Doğu Akdeniz denkleminde yer alabilmesi için Kıbrıs sorunun çözülmesi ivediliğini korumaktadır. Türkiye, dünya ile ilişkilerini düzeltmek için tüm dünyanın kabul ettiği BM kararları ve parametreleri doğrultusunda federasyon pozisyonuna dönmelidir.”

“Cenevre’den çok umutlu olmamakla birlikte ortak zemin bulunana kadar çabaların devam edeceğini düşünüyorum. Gerek adada BM himayelerinde iki taraf arasında gerekse birkaç ay sonra tüm tarafların katımıyla yeniden bir gayri resmi toplantı çatısı altında görüşmelerin devam edeceğini düşünüyorum.”

“Kıbrıslı Türklerin artık bir an önce eşit statüde kendi vatanında federal çatı altında dünya ile bütünleşme zamanı gelmiştir. Diğer bütün tartışmaları zaman kaybı olarak görüyorum.”

“Gerek cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşadığımız gerekse bugün süren Türkiye’nin davranışlarını hak etmediğimizi ifade etmek isterim. Bu açıklamalar Kıbrıs Türk halkını dünyada daha da yalnızlaştıran adımlardır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi