Derya’dan Arıklı’nın paylaşımına gönderme: Eylemlerin başarıya ulaştığını gösteriyor

CTP milletvekili Doğuş Derya, Başbakan Yardımcısı ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın dünkü eylemlerle ilgili sözlerine “Ortaya konan fetihçi kıl-tüy örnekleri, dün hem kuzeyde hem güneyde gerçekleşen barış eylemlerinin başarıya ulaştığını gösteriyor” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya ile Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı sosyal medyada dün gerçekleştirilen eylemler üzerinden tartışma yaşandı. Dün Kıbrıs’ın güney ve kuzeyinde düzenlenen “Federasyon Yolunda Birlikte” eylemine tepki gösteren Arıklı, kişisel Facebook hesabından “Bugün Federalist arkadaşların mitingi vardı. Oysa Cenevrede masaya konulacak tez de belli. Bu tezi halkın oyu ile savunacak kişi ve onun ekibi de belli.

“Papağan” suçlaması kedi-ciğer meselesinden başka bir şey değil.

Sokollu sağ olsaydı bu arkadaşlara şunu derdi; “Biz Cumhurbaşkanlığını almakla sizin kolunuzu kestik. Siz ise bizim sakalımızdan kıl koparmaya çalışıyor, kendinizi avutuyorsunuz” şeklinde açıklama yaptı.

 

Ardından Arıklı’ya cevap veren CTP Milletvekili Doğuş Derya da, “Zihniyet, “fetihçi” ve “militarist” olunca, bir ülkeye ve o ülkeyi yurt bilenlere savaş ganimeti gibi bakabiliyor. Taa Osmanlı döneminden “sakal -kıl tüy” muhabbeti yaparak barış talebinden nasıl rahatsız olduğunu ifşa ediyor. Sanırsın ki ülkenin tapusu elinde. Tüm müdahalelere rağmen nüfusun çok büyük bir kısmının çözüm istediği gerçeğine tahammül edemediği için, “savunulacak tez belli” diyerek boş lafların toplumsal meşruiyeti varmış gibi yapmak istiyor. Ülkeyi dibe çeken gayri meşru hükümetin başarısız bakanlarından biri olarak, icraatlarındaki pespayeliği konuşturmamak için oraya buraya laf atıyor. Çekinmese işkence muhabbeti de çeker de… Neyse…Ortaya konan fetihçi kıl tüy örnekleri, dün hem kuzeyde hem güneyde gerçekleşen barış eylemlerinin başarılı olduğunu gösteriyor. 😉 #çarefederalkıbrıs” şeklinde imalı bir paylaşımda bulunarak Arıklı’ya göndermede bulundu.

Arıklı ardından Doğuş Derya’nın bu paylaşımına “Hımmm demek ki İnönü meydanına 3-5 bin kişiyi toplayınca “İrade burda” denilebiliyor. Madem öyle, hazırlanın arkadaşlar. Cenevre ekibi döndüğünde gerçek iradeyi gösterelim…” sözleriyle karşılık verdi ve dün düzenlenen eyleme cevap olması amacıyla kendi görüşüne yakın insanlara miting düzenleme çağrısı yaptı. Arıklı’nın bu çabaları sosyal medyada, Federal Kıbrıs için düzenlenen eylemi kötüleme çalışmaları olarak yorumlandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi