Akıncı: Tatar Kıbrıslı Türklerin iradesini temsil etmiyor, Cenevre’de Ankara’nın papağanı olacak

“Crans Montana’da tarihi bir fırsat kaçırıldı. Çözüme çok yaklaştığımız bir andı. İrade gösterilemedi.”

“Bütün BM parametrelerini çöpe atan bir Türkiye yönetimi ve buradaki Sayın Tatar aynı söylemi sürdürüyor. Cenevre’den bir şey çıkmayacağı kesin.”

“Baş başa görüşmede Anastasiadis Çavuşoğlu’na ‘siyasi eşitlik konusunda Rum tarafı hazır değil, seçimden sonra iki devletli çözümü görüşürüz’ demiş. Çavuşoğlu’na inanma dedim, nitekim haklı çıktım.”

“Kıbrıs Türk tarafında kendi gücüyle oraya gelmeyen biri söz konusudur. Türkiye’deki yönetimin, buradaki uzantılarının, elçiliğin topyekun dahil olduğu bir seçim süreci yaşandı ve oraya kendi gücüyle gelemeyecek birini tehdit, para, vaat, şantaj ile oraya oturttular. Bu kişi gidip oraya Kıbrıslı Türklerin özgül iradesinin temsilcisi olamaz. Türkiye ne derse onların gölgesi gibi, Ankara’nın papağanı olacak şekilde davranış sergileyecek.”

“Gerek güneyde gerek kuzeyde çözüme inanan partilerin, sendikaların, sivil toplumun ve bireylerin artık daha görünür olması gerekiyor. Yeni umutların doğmasını sağlayacak olan budur. Ölü gözünden yaş bekleyeceğimize bunu yapmak çok daha akılcı ve gereklidir.”

“Ben de yarınki yürüyüşte olacağım. Toplumların sesini yükseltmesi iyi bir mesaj olacak. Pandemi koşullarının kurallarına uyarak, maskemizi takarak hem sağlığımızı koruyalım hem de vatandaşlık görevimizi yerine getirelim, bu mücadeleye omuz verelim. Bu mücadele birlikte kazanılır. Yarın önemli bir gün. Hep birlikte yarın İnönü Meydanı’nda buluşalım.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi