Nami, Cenevre’yi Bugün Kıbrıs’a değerlendirdi: “Türkiye’nin son açıklamaları ağır gölge düşürecek”

Cenevre Özel’in konuğu eski müzakereci ve dışişleri bakanı, CTP milletvekili Özdil Nami oldu. Nami ile iki devletli çözümü ve yaşanan son gelişmeleri konuştuk.

“Tarihimizde ilk kez bir Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı böyle açık bir şekilde Kıbrıslı Türklere ‘hayır siz bizim alt idaremizsiniz’ dedi. Bugüne kadar verdiğimiz tarihi mücadelemize emsali görülmemiş bir darbe oldu.”

“Siyasi eşit, eşit egemen bir varlık olduğumuzu savunmak eskisinden daha zor duruma geldi. Türkiye’nin KKTC’ye yönelik açıklamaları Cenevre’ye çok ağır bir gölge düşürecektir. Kıbrıslı Türkler aktör değil seyirci durumuna düşürüldü. Bu bir kırılma noktasıdır. Türkiyeli yetkililere kızgınım, buradaki hükümet yetkililerine de öfkeliyim. Tek bir açıklama yapmamaları yüz karartıcı bir olaydır.”

“Kıbrıs Türk toplumu tüm Türk dünyası içinde laiklikle sorunlarını en iyi şekilde çözmüş, demokrasiyi en iyi şekilde sindirmiş bir toplumdur. Bizim demokrasi ve laiklik konusunda kimseden ders alma durumumuz yok, tam tersine bu konuda ders veren, herkesin örnek aldığı bir toplumuz. Hal böyleyken bize demokrasi, laiklik, insan hakları dersi verilmeye çalışılması tam bir kara mizah.”

 

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi