Anastasiadis tutanaklar hakkında konuştu

Türkiye’nin Anastasiadis-Çavuşoğlu görüşmesinin tutanaklarını BM’ye iletmesini değerlendiren Anastasiadis, tutanakların kendisinin iki devletli çözüme karşı çıktığını söylediğini, söz konusu tutanakların Çavuşoğlu tarafından kamuoyuyla paylaşılmasının kendisi için hiçbir sakıncası olmadığını vurguladı.

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun New York’ta gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği yeniden gündem oldu.

Alithia gazetesi konuya ilişkin haberine göre, Anastasiadis, Çavuşoğlu’yla 2018 yılında New York’ta gerçekleştirdiği görüşmenin tutanaklarının, Türk tarafının tutanaklarıyla birebir uyuştuğu söyleyerek, Çavuşoğlu’yla iki devletli çözümü görüştüğü iddialarına son noktayı koydu.

Gazeteye göre Anastasiadis dünkü açıklamasında, Çavuşoğlu’ya gerçekleştirdikleri görüşmenin ses kaydının kendileri ve Türk heyet tarafından alındığını, kayıtların yazıya dökülmesi sonrasında her iki tarafın tutanaklarının örtüştüğünün görüldüğünü iddia ederek, her iki tutanağın da BM’nin elinde bulunduğunu ifade etti.

Anastasiadis, söz konusu tutanakların, kendisinin iki devletli çözüme karşı çıktığını ve böyle bir çözümün uluslararası toplum tarafından da kabul görmeyeceğini söylediğini net bir biçimde ortaya koyduğunu iddia ederek, söz konusu tutanakların Çavuşoğlu tarafından kamuoyuyla paylaşılmasının kendisi için hiçbir sakıncası olmadığını da vurguladı.

Anastasiadis açıklamasının devamında, Çavuşoğlu’nun tutanaklarının BM’nin ve kendilerinin elinde bulunduğunu, söz konusu tutanaklarda kendisinin görüşmenin en başından itibaren, iki devletli çözümün kabul edilemeyeceğini söylediği kısmın da yer aldığını iddia etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi