AB’den son Cenevre açıklaması

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Cenevre'de sadece Kıbrıs'a değil Avrupa'ya da hizmet edecek bir çözüm için masaya oturulması gerektiğini söyleyerek akıllarına iki devletli çözüm olanlarla Avrupa'nın aynı fikirde olmadığını belirtti.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Cenevre’de yapılacak gayri resmi beş taraflı konferansa değinerek tüm tarafların yalnızca Kıbrıs’a değil, Avrupa’ya da hizmet edecek bir çözüm bulabilmek için masaya oturmaları gerektiğini, çünkü Kıbrıs’ın Euro bölgesi ve AB’nin bir parçası olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Çok fazla açıklama yapmanın zamanı olmadığını ve yalnızca şunları söyleyeceğini dile getiren Schinas “akıllarında iki devlet çözümleri olanların, Avrupa’yla hem fikir olmadıklarını” sözlerine ekledi.

SÜRECİN BAŞLAMASINI ARZU EDİYORUZ
Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Brüksel’de bulunan DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitu ile yaptığı görüşmenin ardından değerlendirmede bulundu. Neofitu ise Cenevre’de Kıbrıs sorununun çözülmesini beklemediğini dile getirerek arzu ettikleri şeyin bir sürecin başlaması ve Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunması için, diyaloğa ilişkin umudun yeniden ortaya çıkması olduğunu öne sürdü.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi