Vakıflar İdaresi Büyük Han’da basın toplantısına izin vermedi

Bu Memleket Bizim Platformu’nun Büyük Han’da bugün saat 17.00’de yapmak istediği basın toplantısına Vakıflar İdaresi’nden izin çıkmadı. Platform açıklamayı Lokmacı kapısına aldı.

Bugün Kıbrıs’a konuşan izin başvurularıyla ilgilenen TDP’li Doğa Yalçın, daha önce dilekçe ile izin aldıklarını ancak bugün Han’a gidince gerekçesiz şekilde ret yanıtı aldıklarını söyledi. Yalçın, “oraya üç kişi gönderdiler, sahne kurulmuştu ve eğer bozmazlarsa polis çağırıyoruz deyip tehdit ettiler” dedi. Daha sonra LTB’nin temizliğini yaptığı Lefkeliler Hanı’na taşınmayı önerdiklerini ancak buna da izin verilmediğini kaydetti. Bu nedenle yapılacak açıklamayı LTB’ye ait kadınlar pazarı olarak bilinen Lokmacı yakınındaki yere taşıdıklarını ifade eden Yalçın, Vakıflar yetkililerinin sorulara yanıt vermeyerek düzgün olmayan bir üslupla davrandıklarını belirtti.

KANATLI: 24 NİSAN’DA CEVAP VERİLMELİ!
YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“AKP’nin atanmışları kavgayı büyütme niyetinde, iyilik şeyleri deyip hesabı verilemeyecek şekilde kuzeydeki dini cemaatlere mali kaynak aktaran Vakıflar İdaresi, Büyük Han’da Bu Memleket Bizim Platformu’na basın toplantısı için izin vermedi, bu nedenle de 24 Nisan’da cevap verilmeli.”

Ayşemden Akın / Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi