Kızılyürek o diziyi yazdı: Hiç kuşkusuz bir hınç ve nefret filmidir

Tarih profesörü Niyazi Kızılyürek, TRT'nin "Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisi için, "asıl mesele, 80 milyonluk Türkiye toplumunu tahrik etmek, nefret ve intikam duygularına sürükleyip Kıbrıs konusunda istenilen yere sürüklemek" yorumunu yaptı.

Tarih profesörü Niyazi Kızılyürek bugün Yenidüzen’de yer alan, “Bir Zamanlar Kıbrıs veya Bir Hınç Mobilizasyonu” başlıklı yazısında TRT’nin tartışmalı dizisini değerlendirdi. Kızılyürek’in çarpıcı tespitlerine göre asıl mesele, 80 milyonluk Türkiye toplumunu tahrik etmek, nefret ve intikam duygularına sürükleyip Kıbrıs konusunda istenilen yere sürüklemek.
Kızılyürek’in yazısı şöyle:

“TRT’nin büyük tanıtım kampanyalarıyla gösterime koyduğu pahalı Kıbrıs dizisinin yakın tarihte yaşanan olaylara ışık tutmak gibi bir derdi yoktur. Diziyi yapanların da objektif olma gibi bir gailesi olduğunu zannetmiyorum. Bu yüzden diziyi tarihsel bilgiler ışığında değerlendirmenin bir anlamı yoktur. Böyle bir şeye kalkışmak, kocaman bir yanlışlar listesi hazırlamak olur ki, buna bu yazıda niyetim yoktur. Ben daha çok, dizinin çarpık bilgili senaryosuyla, efektleriyle ve müziğiyle izleyenlerin duygu dünyasında yol açtığı tahribata değinmek istiyorum. Dizi, hiç kuşkusuz bir hınç ve nefret filmidir. Kitleleri hınç duygusuyla harekete geçirmeyi amaçlamaktadır.”

Yazının devamı için:
https://www.yeniduzen.com/bir-zamanlar-kibris-veya-bir-hinc-mobilizasyonu-17279yy.htm?fbclid=IwAR13kLEsWzGxHiM-Dc_RuGrNlc-vz1bC6-SpS9S-MYC23mZfUkXH0VCb_uA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi