Erdoğan’dan ilk yorum: Karardan dönülmezse atacağımız adımlar farklı olur!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuran kursu kararını değerlendirdi. "Anayasa Mahkemesi Başkanı, bu yanlışından süratle dönmelidir. Dönmediği takdirde atacağımız adımlar da bundan sonraki süreçte farklı olacaktır, bunu da bilmeleri gerekir" dedi.

KKTC Anayasa Mahkemesinin Kuran kursu kararını değerlendiren Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anayasa Mahkemesi Başkanı, bu yanlışından süratle dönmelidir. Dönmediği takdirde atacağımız adımlar da bundan sonraki süreçte farklı olacaktır, bunu da bilmeleri gerekir” dedi. Erdoğan şöyle konuştu:

“Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu orada… Kendisine, Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştükten sonra orada gerekli açıklamayı yap dedim. KKTC Anayasa Mahkemesi Başkanının yapmış olduğu açıklamayı kabul etmemiz mümkün değil. Başkanın laikliği öğrenmesi lazım, şuan Türkiye’deki uygulamayı da öğrenmesi lazım. Tavrı değişmediği takdirde KKTC’de inanç özgürlüğü noktasında oradaki yavrularımızın Kuran eğitimi konusuna engel teşkil edecek adımların atılmasına asla müsade etmeyiz. Türkiye’de din eğitim öğretimi noktasında bu tür şeyler çözülmüştür. Laiklik anlayışı onların anladığı gibi değildir. Kuzey Kıbrıs da bir Fransa değildir. KKTC artık uygulamalarıyla, her şeyiyle Türkiye’deki uygulamalar neyse bunları uygulama safhasına geçirmek durumundadır. Bazı din düşmanı sendikaların attığı adımları kabul etmemiz mümkün değildir. Anayasa Mahkemesi Başkanı yanlışından dönmediği takdirde atacağımız adımlar bundan sonraki süreçte farklı olacaktır. Fuat Bey de bu konuyu Ersin Beyle görüşerek düzeltilmesini kendisine bildirecek duruma göre adımlarımızı atacağız.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi