Üniversitelerin bildirisine cevap gecikmedi: Üniversiteleri ucuz siyasete alet etmeyin

Kıbrıs’ın kuzeyindeki 21 üniversitenin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın egemen eşitliğe dayalı iki devletli çözüm önerisine destek açıklaması tepkilere neden oldu.

DERYA: BİLGİYE SAHİP ÇIKMAK YERİNE…
CTP milletvekili Doğuş Derya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Üniversiteler, bilimsel bilgi üreten, düşünmeyi ve sorgulamayı öğreten yerlerdir. Öyle siyasi baskı ve tehditlerle açıklama yaptırılacak kurumlar değildir, olmamalıdır. Üniversite yönetimlerinin akademik-demokratik-bilimsel bilgiye sahip çıkmak yerine, gündelik ve ucuz politikalara kurumlarını alet etmesi kabul edilebilir değildir. Bu şekilde davranan üniversite yönetimleri/rektörleri, hem akademik kadrolarına hem de öğrencilerine haksızlık etmektedir. Yazık.”

ALTIOK’TAN DAÜ REKTÖRÜNE: BUNUN DOĞRU OLMADIĞINI AÇIKLAYIN
DAÜ’de öğretim üyesi Hasan Ulaş Altıok da duruma tepki gösterdi. Altıok’un paylaşımı şu şekilde:
“DAÜ Rektörü Prof. Aykut Hocanin,
“21 üniversite Tatar’ın ‘egemen eşitlik’ çözümüne destek açıkladı” yönünde haberler yayımlanmaktadır. Haberlere göre üniversitemiz DAÜ’nün adı da bu listede yer almaktadır. Bunun doğru olmadığını açıklamanızı bekliyorum. Bu konu üniversitemizde tartışılmamıştır bile. Demokratik ve etik tüm teamüllere aykırı böylesi bir destek açıklamasını bizler adına yapmadığınıza inanmak istiyorum. Bilim yuvamızı birilerinin siyasi emellerine alet etmediğinizi umuyorum.
Doç. Dr. Hasan Ulaş Altıok
Öğretim Üyesi
Bankacılık ve Finans Bölümü
İşletme ve Ekonomi Fakültesi”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi