UBP’nin “erken seçim” önerisi kabul görmedi

Erken seçim hükümeti olarak güvenoyu alan UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin büyük ortağı UBP’nin erken genel seçim tarihi olarak Nisan 2022’yi göstermesi muhalefet kanadında kabul görmedi.

Başbakan Ersan Saner bugün bir ziyaretinde yaptığı açıklamada Haziran’da yapılması planlanan ara seçime karşı olduklarını, erken genel seçimin Nisan 2022’de yapılmasını önerdiklerini açıkladı. Bakanlar Kurulu’nda karar alındıktan sonra Meclis’in onayına sunulacak tarih ile ilgili muhalefet partileri olumsuz görüş belirtti.

Ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman açıklanan tarih ile ilgili “bu öneri bizim açımızdan yok hükmünde” dedi. Erhürman, ara seçime gidilmek zorunda kalınırsa bunun bütün sorumluluğunun hükümette olacağını belirtti.

ERHÜRMAN: HÜKÜMET EKİM’DE ERKEN SEÇİM DEMİŞTİ
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımı şöyle:
“Hükümet programına Ekim’de erken seçim yazıp güven oyunu o programla alan, bununla yetinmeyip Meclis’te Ekim’den önce erken seçim tarihini muhalefet belirlesin diyen Sn. Saner’den Nisan 2022’de “erken seçim” önerisi.
Hükumet bu memlekette “normal” olan hiçbir şey bırakmamaya yeminli gibi!!! Bu “öneri” bizim açımızdan yok hükmünde!!! Bir kez daha söyleyeyim ki bu oyunlarla Haziran’da ara seçime gidilmek zorunda kalınırsa bunun bütün sorumluluğu hükümettedir!!!”

ÖZERSAY: HÜKÜMETİN TOPLUMDA BİR KARŞILIĞI YOK
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay ise yaptığı yazılı açıklamada hükümet programında seçimin Ekim 2021 tarihinde yapılması uzlaşısı varken, gelecek yıl yapılmasının bir “erken seçim” olmayacağını belirtti.
Özersay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Halkın Partisi olarak biz Ağustos 2021’i hem aşı hem de turizm bağlamında bazı şeylerin netleşmesi sonrasındaki bir tarih olduğu için daha doğru buluyoruz. Ama ülkenin menfaatine olan, siyasi partiler olarak hepimizin oturup konuşup bir orta noktada, sağlık ve ekonomiye dair durumu da dikkate alarak makul bir tarihte buluşmamızdır. Hükümetin toplumda bir karşılığı olmadığını daha en baştan eğreti olduğunu, Meclis’i dahi toplayamadığını aktaran Özersay, bütçenin bile muhalefetin gösterdiği olumlu yaklaşım sonucunda geçirebildiğini hatırlattı.

ÖZYİĞİT: ÖNERİLEN ERKEN SEÇİM TARİHİ Mİ OLUYOR, ANLAYAMADIK?
Kıbrıs Postası’na konuşan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin uygun göreceği en erken tarihte seçim beklediklerini dile getirdi.
Cemal Özyiğit, UBP’nin kurultay hesabı içinde olduğunu, hükümet ortağı YDP’de de kurultay sonrası iç çatışmanın devam ettiğini, bağımsız vekillerin ise kaprisleriyle tüm bunlara ortak olduğunu iddia etti. Özyiğit, “biz, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin uygun göreceği en erken tarihte seçimi bekliyoruz. Başbakanın verdiği tarih erken seçim mi oluyor anlayamadık” ifadelerini kullandı.

(Bugün Kıbrıs)

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi