Wendy Morton adada

Cenevre’de gerçekleştirilecek 5+1 gayriresmî konferans öncesinde Birleşik Krallık Avrupa Bakan Yardımcısı Wendy Morton’un bugün ve yarın Kıbrıslı liderlerle görüşecek. Morton’un onuruna kuzeyde verilecek yemekte tüm siyasi partiler yer alacak.

Rum basınında yer alan habere göre Morton, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile bugün saat 12.00’de Rum Başkanlık Sarayı’nda bir araya gelecek, yarın da KKTC’ye geçerek Kıbrıslı Türk lider Tatar ile görüşecek.

Morton bugün ayrıca Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek, DİSİ Başkanı Averof Neofitu ve ardından da BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar ile görüşecek, akşam da Rum yönetiminin çeşitli kademelerinde görev almış kadınlar tarafından onuruna verilecek yemeğe katılacak.

Wendy Morton’un yarın Güney Kıbrıs’ta İçişleri Bakanı Nikos Nuris ile görüştükten sonra KKTC’ye geçeceği, Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşeceği ve akşam da Kıbrıs Türk siyasi partileri tarafından onuruna verilecek yemeğe katılacağı öğrenildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi