ABD’nin Türkiye yaptırımları bugün yürürlüğe girdi

Türkiye’nin satın aldığı Rus S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle ABD’nin aldığı yaptırım kararı bugün yürürlüğe girdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşılık Verme Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye’ye uygulanmasına karar verilen yaptırımların 7 Nisan’da yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Yasa kapsamında Türkiye Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), SSB Başkanı İsmail Demir ile üç kurum yetkilisine yaptırım uygulanmasına karar verilmişti.

Bakanlık, “SSB’nin, Rusya hükümetinin savunma ve istihbarat kurumlarının parçası olan ya da bu kurumlar adına faaliyet gösteren bir şahısla kasti olarak önemli bir işlem gerçekleştirmesini” yaptırım karına gerekçe olarak göseterdi.

Bu çerçevede Savunma Sanayii Başkanlığı Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit, Savunma Sanayii Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Grup Müdürü Mustafa Alper Deniz ve Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanı Serhat Gençoğlu’na yaptırım uygulanacak.

Yaptırımlar, SSB’ye yönelik Amerikan ihracatının yasaklanması, Demir ve üç çalışanın hesaplarının dondurulması ve vize sınırlaması öngörüyor. Bu yaptırımlar aralık ayında karar altına alınmıştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi