Saner seçimleri 2023’e ertelemeye çalışıyor

Başbakan Ersan Saner nabız yoklamak için partisinin dışındaki milletvekilleri ile erken seçim hakkında konuşmaya başladı. Bugün Kıbrıs’ın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Saner, Haziran’da tek vekil için ara seçim, 2023’te de genel seçim öneriyor.

Ana muhalefet partisi CTP ise Türkiye’nin yapılmasını istemediği bilinen erken seçimin ivedilikle yapılması gerektiğini söylüyor.

HÜKÜMET PROGRAMINDA SEÇİM TARİHİ EKİM’DİR
Konuyla ilgili bugün Radyo Mayıs’ta değerlendirmelerde bulunan CTP milletvekili Fikri Toros, “bu hükümet sosyal ve ekonomik yaşamı katletmiş durumdadır, tek yapılması gereken ivedilikle Ekim’i beklemeden seçime gitmektir” dedi. İktidardaki azınlık hükümetinin nasıl kurulduğunun malum olduğunu ifade eden Toros, hükümet programında Ekim’de erken seçim yazdığı ve hükümetin bu şekilde güvenoyu aldığını hatırlattı.

HÜKÜMET PARTİLERİ KURULTAYLARLA UĞRAŞIYOR
“Hükümetteki partilerin kurultaylarla uğraştıklarını halkın içinde olduğu sosyo ekonomik çöküntü ile ilgilenmediklerini Toros, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu hükümeti oluşturan büyük parti UBP’nin içerisinde başarısız olan bir kurultay süreci var. Bu onların konusudur fakat o süreçler devam ediyor ve bundan kaynaklanan istikrarsızlık yaşanıyor. Hükümetin küçük ortaklarından YDP’de de başkanlık yarışı var ve yarışan adayların hükümete bakış açısı ile ilgili yaptıkları açıklamalar var. Azınlık Hükümeti sağlık ile, ekonomi arasında bir denge bulamamıştır.”

ÇOK YÜKSEK BİR ENFLASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ
“Pandeminin getirdiği sosyo ekonomik sorunlarla baş edememiştir. Ne kamu sağlığı, ne finansal sağlık korunabildi. Kriz yönetimi için bunların dengesini bulmaları gerekirdi. Üzülerek söylüyorum bu hükümet sosyal ve ekonomik yaşamı katletmiş durumdadır. 10 binlerce işinden, aşından olan insan vardır. Çalışanlar gelirlerini büyük oranda kaybetmiştir. Alım güçleri düşmüştür. Türk lirasının kırılganlığı nedeniyle enflasyon yükselmiştir. Bütçede planlanandan çok çok yüksek bir enflasyonla karşı karşıyayız. Tüm sektörler daralma yaşıyor, hatta durağan noktadadır. Bu hükümet herhangi bir ekonomik, mali ve sosyal bir politika üreterek çözüm bulmamıştır. Bu nedenle erken seçim kaçınılmazdır. Bu benim, senin arzusuna bağlı olarak değil, kaçınılmazdır.”

MALİYE BAKANININ AÇIKLAMASI ACİZLİKTİR
“Maliye Bakanı dün mecliste ayda 300-4000 milyon lira açık verildiğini anlattı ve “ne yapayım?” diyerek bir acizlik ifadesinde bulundu. Bize soruyor öneriniz var mı diye. Bizim geçmişteki önerilerimizi dinleselerdi bunlar olmazdı. İvedilikle halka gitmek zaruridir. Bundan sonraki sürecin kimin tarafından hangi politikaların uygulanmasıyla yönetileceğine halk karar vermelidir. Bu meclis yapısının içinde tüm alternatifler denenmiştir. Dolayısıyla tek yapılması gereken ivedilikle Ekim’i beklemeden seçime gitmektir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi