İngiltere Kıbrıs’ta 17 askeri tesise sahip!

İlk kez ortaya çıktığı belirtilen rakamlara göre Birleşik Krallık, Kıbrıs'ta atış menzilleri ve casus istasyonları da dahil olmak üzere 17 askeri tesise sahip ve bazıları Birleşik Krallık'ın "egemen üs bölgelerinin" dışında bulunuyor.

İngiltere’de Declassified UK tarafından yapılan bir araştırmaya göre Britanya ordusu, 42 ülke veya bölgede 145 üssünde kalıcı varlığa sahip. ABD’den sonra dünyanın en büyük ikinci askeri ağa sahip olan Birleşik Krallık, Kıbrıs’ta 17 ayrı askeri tesise sahip.

Gizliliği kaldırılan rakamlara, Birleşik Krallık’ın Güney Sudan’daki veya Kıbrıs tampon bölgesindeki BM barışı koruma misyonlarına yaptığı küçük asker katkılarını, Avrupa’daki NATO idari merkezlerindeki personel taahhütlerini veya büyük ölçüde bilinmeyen özel kuvvet konuşlandırmalarının çoğu dahil edilmedi.

Savunma Bakanı Ben Wallace, Eylül ayında İngiltere’nin Umman’daki ordu ve donanma üslerini genişletmek ve Kraliyet Donanması’nın yeni uçak gemilerinin yanı sıra birçok tankı barındırmak için 23,8 milyon sterlinlik bir yatırım yapıldığını duyurdu.

Kaynak: Daily Maverick
Çeviri: Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi