Erdoğan’dan bildiriye yanıt: Montrö’ye bağlıyız, hadlerini bildireceğiz

AKP Genel Başkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 104 emekli amiralin bildirisi sonrası açıklama yaptı.

AKP Genel Başkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “(Bildiri) bu kesinlikle ifade özgürlüğü değildir, kabul edilemez. Bir gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem kesinlikle art niyetli bir girişimdir.” dedi.

“İki gündür ülkemizi meşgul eden meseleyi ayrıntılarıyla değerlendirdik.” diyen Erdoğan, Beştepe Sarayı’nda gerçekleşen ve 2 saat 10 dakika süren değerlendirme toplantısının ardından kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bir gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem kesinlikle art niyetli bir girişimdir. Emekli amirallerin vazifesi 104 tanesi bir araya gelerek siyasi bir tartışma konusunda darbe imaları içeren bildiriler yayınlamak değildir. Emekli amiral sıfatıyla da olsa böyle bir girişim, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik bir bühtandır. Hiçbir emekli kamu görevlisinin topluca böyle bir yola tevessül etme hakkı yoktur.”

Cumartesi gecesi 104 emekli amiralin yayınladığı bildirinin, seçilmiş bir yönetimi tehdit eden cümleler kapsayamayacağını ifade eden Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Buna ifade özgürlüğü diyemeyiz. İfade özgürlüğü, seçilmiş yönetimi darbeyle tehdit eden cümleleri kapsamaz. Türkiye’de demokrasiye yönelik her saldırı, bu tarz bildirilerin ardından gelmiştir. (Bildiriye imza atan bazı emekli amiralleri) Fetö’cü hainlerin darbe girişimine karşı milletimizin yanında yer alırken görmedik.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi