İngiltere Kıbrıslı Türk milyoneri konuşuyor

İngiliz televizyonlarının en çok izlenen programlarından Dragons’ Den isimli programda jüri üyesi olan Kıbrıslı Türk milyoner Touker (Türker) Suleyman ülkenin gündemine oturdu.

Yatırım yapacak parası olan beş girişimcinin katıldığı programda evleri ünlü kiracılarla doldu. Onlardan biri de futbolcu David Beckham.

Programme Name: Dragons’ Den S18 – TX: n/a – Episode: Dragons’ Den S18 – generics (No. n/a) – Picture Shows: Touker Suleyman – (C) BBC – Photographer: Andrew Farrington

Dragons ’Den yıldızı Touker Suleyman kimdir?

Touker Suleyman, bir moda perakende girişimcisi ve yatırımcı. Milyonlarını çılgın iş anlaşmalarıyla kazandıktan sonra 2015’te Dragons ’Den’e katıldı.

Touker gençlik yıllarında babasının restoranında çalıştı. Okulu bitirdikten sonra bir muhasebe firmasına katıldı ve haftada 5,50 £ kazanan bir katip olarak çalıştı.

Souker, C&A, Dorothy Perkins ve Top Shop gibi markalara kıyafet sağlayan Kingsland Modellerini oluşturmadan önce, Doğu Londra’daki bir fabrikada faaliyet gösteren bir üretici ile ortaklık kurdu.

Touker 1984’te küçük bir şirketi satın aldı ve daha sonra Marks & Spencer dahil İngiltere perakende mağazalarına tedarik sağlayan bir giyim üreticisi olan Low Profile Group’u kurdu. 2001 yılında, şirketi Low Profile Group, İngiliz gömlek üreticisi Hawes & Curtis’i 1 sterline satın aldı. Tru-Tension gibi diğer şirketlere yatırım yaparken 2002’de Ghost moda markasını da satın aldı. O zamandan beri Bikesoup ve Huxley & Cox da dahil olmak üzere bir dizi start-up şirkete yatırım yaptı.

200 MİLYON STERLİN SERVET
Touker, Timberkits, Bad Brownie, Beamblock Yogo ve Collagin dahil olmak üzere Dragons’s Den’deki çeşitli yatırımlara şimdiye kadar neredeyse 2 milyon £ yatırım yaptı.

2015’te The Sunday Times, onu Zenginler Listesi’nde 637. sırada listeledi. Servetinin 200 milyon sterlini aştığı tahmin ediliyordu.

1953’TE MAĞUSA’DA DOĞDU
Touker Suleyman, 04 Ağustos 1953’te Türker Süleyman olarak Mağusa’da dünyaya geldi. Şuan Londra’da yaşıyor ve Tashia ile Taya adında iki kızı var. İngiliz medyası, Krallık Kolonisi Kıbrıs’ta doğduğu için İngiliz-Kıbrıslı Türk olduğunu yazıyor. Tourker’in 1958’de ailesiyle birlikte İngiltere’ye taşındığı belirtiliyor.

Kaynak: Daily Mail
Çeviri: Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi