Türkiye’de yok bizde var: Mavi Vatan Derneği kuruldu

Dernek kurucularını kabul eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatari “mavi vatan dediğimiz denizler de bizimdir, bizim yetki alanlarımızın içerisindedir ve deniz dipleri yine vatan toprağıdır, ama aynı zamanda deniz suyunun içerisindeki her türlü zenginlik de vatanın bir parçasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Mavi Vatan Derneği’nden bir heyeti kabul etti. Dernek Başkanı Cihangir Özyer, görüşmede yaptığı konuşmada, 15 kişi bir araya gelerek Kıbrıs Türk Mavi Vatan Derneği’ni kurduklarını kaydetti ve Türkiye’de bir Mavi Vatan Derneği olmadığını söyledi.

“İşin askeri kısmıyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti donanması görevlerini yerine getiriyor” diyen Özyer, kendilerinin daha çok eğitim, çocukların “denizcileşmesi” ve “mavi ekonomi” üzerinde çalışmalar yürütmek amacında olduklarını belirtti.

Ülkenin deniz kaynaklarının çok daha fazla kullanılması gerektiğini kaydeden Özyer, bunlar üzerinde Tatar’ın önderliğinde çalışmalar yürütmek istediklerini söyledi.

TATAR: DENİZLER DE BİZİMDİR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, mavi vatanın toprağın dışındaki vatan olduğunu kaydetti ve “mavi vatan dediğimiz denizler de bizimdir, bizim yetki alanlarımızın içerisindedir ve deniz dipleri yine vatan toprağıdır, ama aynı zamanda deniz suyunun içerisindeki her türlü zenginlik de vatanın bir parçasıdır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin en uzun kıyı şeridiyle bölgenin en güçlü ülkesi olduğunu ifade eden Tatar, hak ve menfaatlere sahip çıkma bakımından Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte hareket etmenin kendilerine güç verdiğini vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi