Ertuğruloğlu: Hellim konusunda komploya geldik!

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıslı Türklerin en önemli ihraç ürünü olan hellimin tescili konusunda “komploya geldik” yorumunu yaptı. Ertuğruloğlu, “benim o ülkelerde yıllarım geçti. Ne Fransız, ne İtalyan, hellim yiyor. Resmen oyuna geldik” dedi.

Kıbrıs Postası’ndan Gökhan Altıner’e konuk olan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu hellimin coğrafi tescili ile ilgili yaşanan gelişmelere değinerek “Ne yapalım? AB’yi bu karar için alkışlayalım mı? Ben bu gelişmenin, sevindirici bir olay olduğunu düşünmüyorum. AB, bizi Kıbrıs Cumhuriyeti diye isimlendirilen Rum devletinin bir toplumu olarak görüyor” şeklinde konuştu.

“FRANSIZLAR, ALMANLAR, İTALYANLAR HELLİM DÜŞKÜNÜ DEĞİL”
Kıbrıs Postası’nın haberine göre hellimle ilgili yaşanan gelişmelere ilişkin konuşmasına devam eden Ertuğruloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi biz AB’ye hellim mi satacağız? Rumun tayin edeceği bir mekanizma Kıbrıslı Türk hellim üreticisini denetleyecek. Bunu kabul etmek ne demek? Benim ürünümün Rumun tayin edeceği birileri tarafından denetlenmesi, ‘tamamdır’ derse satılması… Hellim üreticileri için bir piyasadan söz ediliyor. Peki, bana verilen bilgilere göre Fransızların, Almanların, İtalyanların, Hollandalıların… Bunların hellim düşkünü olduklarını duymadım bugüne kadar. Kime satıyoruz? AB diye, İngiltere’ye satıyorduk; AB’ye değil.”

“KOMPLOYA GELDİK”
Hellimle ilgili yaşanan tescil gelişmesini, “komplo” olarak niteleyen Ertuğruloğlu, “Biz bu komploya gelmemiş olsaydık, hellimimizi yine İngiltere’ye satabilecektik. Benim o ülkelerde yıllarım geçti. Ne Fransız, ne İtalyan, hellim yiyor. Resmen oyuna geldik” dedi.

“RESMEN OYUNA GELDİK”
“Resmen oyuna geldik” diyen Ertuğruloğlu, “egemen eşitlik temelinde bir politika savunurken, bu duruşla Cenevre’ye gitme noktasındayken, AB’nin bizi ‘sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir toplumu olarak indirgemesi… Ve buna alkış tutan siyasilerimiz de var. Bu bir başarı olarak gösteriliyor” şeklinde konuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi