Polisin boğarak öldürdüğü siyahi Floyd davası başladı

Amerika Birleşik Devletleri'nde George Floyd'u gözaltına alınması sırasında dizini ensesine basarak ölümüne sebep olan eski polis memuru Derek Chauvin'in cinayetle yargılandığı dava dün başladı.

Minneapolis kentinde Hennepin Bölge Mahkemesinde yerel saatle 9.00’da başlayan ve televizyonlardan canlı yayınlanan davada 9’u beyaz 6’sı siyahi veya diğer etnik gruplardan toplam 15 jüri görev yapıyor.

Mahkemenin ilk gününde, Floyd’un gözaltına alınması sırasında Chauvin’in Floyd’un ensesine basarken çekilen video jüriye gösterildi.

40 YILA KADAR HAPİS
Sokaktan geçen vatandaşların çektiği söz konusu videonun davada kilit önem taşıdığı, davanın sonucunu belirleyecek esas tartışmaların ise polisin yetkili güç kullanımı ile Floyd’un ölüm nedeni konusunda uzmanların açıklayacağı görüşlerin etkili olacağı ifade ediliyor.

Davanın yaklaşık 4 hafta sürmesi bekleniyor. Yargılama boyunca beklenen Floyd destekçilerinin protesto gösterileri için Minneapolis’te geniş güvenlik önlemleri alındı. Mahkeme binasının etrafı beton bariyer ve dikenli tellerle çevrildi.

2. ve 3. dereceden cinayet ve adam öldürme suçlamalarından yargılanan Chauvin’in suçlu bulunması halinde 40 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi