Erdoğan ve Akar hakkında suç duyurusu

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) subay ve astsubay yetiştiren harp okulları ile astsubay yüksekokullarına giriş şartlarından “irticai faaliyete karışmamış olma” koşulunun kaldırılması yargıya taşındı.

Türkiye’den Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, değişiklik nedeniyle AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar hakkında, “Anayasa’yı İhlal” gerekçesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, “İrticayla bağlantısı olan kişiler orduda istihdam edildiğinde silahlı bir güce dönüşeceklerdir” denildi. Dilekçede, değişiklik ile öğrenci adayının ve yakın çevresinin irticai eylemlerde bulunmuş olması ile irtica örgütleriyle ilişkilerinin bulunmasının harp okullarında ve öğrenci seçiminde sorun oluşturmayacağına dikkat çekildi.

Dilekçede, “Menzilcisi de, İsmailağacısı da, İskenderpaşacısı da, Süleymancısı da, Kırklaricisi de, Uşşakîcisi de, Cübbelicisi de, Cübbesizcisi de; özetçe hangi tarikat ve onlara bağlı cemaate mensup olurlarsa olsunlar, Harp Okullarına girebilecekler. Yani artık Harp Okullarına Laik, Kuvayimilliye ve Mustafa Kemal-İnönü geleneğine bağlı ailelerin çocukları alınmayacak. Laik ve Mustafa Kemalci olmak en büyük suç ve sakınca sayılacak” denildi.

PLANLI HAREKET İDDİASI
Dilekçede Erdoğan’ın, “Türkiye Cumhuriyetini yıkmak, Mustafa Kemalci Türk Ordusunu lağvetme maksadı ile yıllardır planlı bir şekilde hareket ettiği” savunulurken, Akar’ın ise “yönetmelik değişikliği ile Erdoğan’ın amacına hizmet ettiği” öne sürüldü. Erdoğan ve Akar hakkında soruşturma yürütülerek iddianame düzenlenmesi istendi.

HKP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ayça Okur, Ankara Adliyesi önündeki basın açıklamasında, “Bu şart, tarikatlara, cemaatlere, şeyhlere karışmışların, onların mensubu olanların harp okullarına girememesini getiriyordu. Ancak bu ortadan kalktı. Amaç, Mustafa Kemal’in ordusunun içini boşaltmak” dedi.

Türkiye basını

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi