Visa kripto paraların kullanımına onay verdi

Visa, bugün yaptığı açıklamada, ABD Doları’na bağlı bir stabil kripto para olan USDC’nin ödeme ağındaki işlemlerde kullanımına izin vereceğini açıkladı.

Reuters’ın bildirdiğine göre şirket, bunun için Crypto.com ile bir pilot program başlattı ve bu seçeneği, bu sene daha fazla iş ortağı ile sunmayı planlıyor.

Visa’nın kripto para biriminin başındaki isim Cuy Sheffield, konuyla ilgili olarak “Dünyanın dört bir yanında tüketicilerin dijital paralara erişme ve kullanma taleplerinin arttığını görüyoruz ve müşterilerimiz, bu erişimi sağlayan ürünler oluşturmamızı istiyorlar.” dedi.

Mevcut sistemlerde, genel olarak kripto paralar alışverişlerde kullanılırken itibari paraya çevriliyor ve işlem bu şekilde tamamlanıyor. Visa’nın Ethereum blok zincirini kullanacağı bu adım, işlemin tamamlanması için kripto parayı geleneksel paraya dönüştürme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Yakın zaman önce dijital varlık bankası Anchorage ile ortaklık kuran Visa, Crypto.com’un Visa’nın Anchorage’deki Ethereum adresine USDC göndermesiyle bu ay ilk işlemi tamamladığını söyledi.

Visa, USDC ile ilgili çalışmaları, Aralık ayında başlatmıştı. Bitcoin gibi kripto paraları “dijital altın” olarak gördüğünü bildiren şirket, ayrıca Bitcoin’in kabulünü ve kullanımını yaygınlaştıracak adımlar da atacak. Visa CEO’su Alfred Kelly, geçtiğimiz haftalarda “Bitcoin’in itibari paraya kolaylıkla dönüştürülebilmesine ve böylece Visa’nın kabul edildiği dünya çapındaki 70 milyon yerde anında kullanılabilmesine imkan vermek istiyoruz.” demişti.

Öte yandan Visa, geleneksel bankalarda müşterilerin Bitcoin alıp satabilmelerini sağlamak amacıyla da Anchorage ile çalışma yürütüyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi