Arıklı’dan açıklama: “Başbakan bu krizden güçlenerek çıkacak”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, "Kimileri Meclis’te yaşanan başkanlık seçimi krizini ‘komedi’ ya da ‘rezalet’ olarak tanımlasa da demokrasilerde bunların hepsi var. Koca Türkiye, 1980 öncesinde aylarca Cumhurbaşkanını seçememişti” dedi.

Bugün Kıbrıs

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Meclis’te yaşanan başkanlık seçimi kriziyle ilgili açıklamalarda bulunarak, hükümetin bu süreci demokratik kurallar çerçevesinde çözmeye çalıştığını ifade etti.

Arıklı, Meclis’te adeta bir satranç oynandığını belirterek, “Muhalefet, erken seçime yönelik hamleler yapmaya çalışıyor, ancak Başbakan Ünal Üstel’in bu krizden liderliğini güçlendirerek çıkacağından eminim” dedi. Krizin bu akşam çözüleceğini düşündüğünü belirten Arıklı, “Bekleyin ve görün” ifadelerini kullandı.

Arıklı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şöyle:

“Dünden beri Mecliste bir satranç oynanıyor. Kimileri bu krizi “komedi” veya “rezalet” vs. gibi kavramlarla tanımlamaya çalışsa da, netice demokrasilerde bunların hepsi var. Koca Türkiye, 80 öncesinde aylarca Cumhurbaşkanını seçememişti.

Hükumet olarak krizi, demokratik kurallar içinde çözmeye çalışıyoruz. Mesele, İktidar Partilerine mensup Milletvekillerinin, hem kendi içlerinde hem de Muhalefetle oynanadığı bir satranç oyununa dönüştü.

Muhalefet, kendince iktidarı sıkıştırıp erken seçime yönelik hamleler yapmaya çalışıyor.

Bana göre kriz, bu akşam çözülür. “Kriz çözülmezse ne olur?” sorusunun cevabı ise Sayın Başbakanın kafasında saklı.

Sayın Başbakanın bu krizden, liderliğini perçinleyerek ve daha da güçlenerek çıkacağından eminim…
Bekleyin ve görün…”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****