KURDELEYİ AKP TEMSİLCİSİ KESTİ

Teşkilat ve personel yasası hazır olmadan Engelsiz Yaşam Evi’ni açtılar, öğretmenleri Türkiye’den getirdiler, başlarına da tecrübesiz bir memur atadılar. Göstermelik açılışı yapılan Engelsiz Yaşam Evi’nin kurdelesini kesenler arasında bakanlıklarda, karşılama heyetlerinde, törenlerde milletvekillerinden önce protokollerde görünen AKP Kıbrıs Temsilcisi Emre Kaya da vardı.

Bugün Kıbrıs

KİM BU EMRE KAYA?
Açılış töreninde protokoldeki yerini alan AKP Kıbrıs Temsilcisi Emre Kaya, Başbakan Ünal Üstel ve Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ile birlikte kurdeleyi kesti. Sosyal medyada, merkezin açılışında bulunmaktan gurur duyduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın engelli bireyler için gösterdiği liderlikten ilham aldıklarını söyledi.

RAHATSIZLIK YARATTI
Gazetemize konuşan bir yetkili durumun rahatsızlık yarattığını belirterek Türkiye’den bir partinin temsilcisinin, Kıbrıs’ta bu denli ön planda yer almasının, yöneticilerin ve halkın iradesinin önüne geçildiği algısını yarattığını ifade etti. Toplumun hassasiyetlerinin göz ardı edildiğini, temsil ve karar mekanizmalarının bağımsızlığına dair soru işaretleri doğurduğuna dikkat çekerek siyasileri ciddiyete davet etti.

ENGELLİLER FEDERASYONU TEPKİLİ
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ise açılışın yalnızca göstermelik olduğunu vurgulayarak törene katılmadı. Merkezin hizmete başlamasının iki yıl ertelendiğini, yasal düzenlemelerin yapılmadığını, yatak kapasitesinin düşürüldüğünü ve çocuklara hizmetin imkansız hale getirildiğini ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****