Kıbrıs meselesi için kritik hafta: Hristodulidis New York hazırlıklarını tamamladı

New York'ta üçlü bir toplantı ihtimalinin olmadığını belirtilirken Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis'in 25 Eylül Çarşamba günü BM Genel Kurulu'na hitap etmesi bekleniyor.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs sorununa dair önemli gelişmelerin yaşanacağı bu hafta başlıyor. Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Pazartesi günü New York’a gidiyor. Güney basınında yer alan bilgilere göre saat 15:40’ta, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile müzakerelerin yeniden başlatılması için kritik bir toplantı gerçekleştirecek.

Hükümet temsilcisi Konstantinos Letympiotis, New York’ta üçlü bir toplantı ihtimalinin olmadığını belirtti. 25 Eylül Çarşamba günü, Başkan, Birleşmiş Milletler’in 79. Genel Kurulu’nda Kıbrıs meselesine dair güçlü mesajlar ve Doğu Akdeniz’deki düzensizliğe ilişkin kapsamlı raporlar sunacak.

Aynı gün, Güvenlik Konseyi’nde barışın desteklenmesi ve BM Şartı’na saygı gösterilmesi üzerine konuşacak. Ayrıca, ABD başkanı ve eşinin ev sahipliğindeki resepsiyona katılacak.

Hristodulidis, New York’ta Sırbistan Cumhurbaşkanı, Ürdün Kralı, Yunanistan ve Ermenistan başbakanları ve Çin dışişleri bakanı ile ikili görüşmeler yapacak. Chevron ve American Express Club temsilcileri ile Amerikan Kıbrıs Örgütleri ve Federasyonlarıyla da bir araya gelecek.

Başkan ve heyeti, 29 Eylül akşamı Kıbrıs’a dönecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****