Amcaoğlu: “Taşınmaz mal vergisinden elde edilen gelir eğitime harcandı”

Gönyeli Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, taşınmaz mal vergisi tahsilatından elde edilen gelirin tamamına yakınının eğitime katkı payı olarak ayrıldığını belirtti. Bu yıl iki yeni derslik açıldığını ve okulların tüm hazırlıklarının belediye kaynaklarıyla yapıldığını vurguladı.

Gönyeli Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Taşınmaz Mal Vergisi’nin eğitime katkı payı olarak ayrıldığını belirterek, emlak vergisinden toplanan rakamın öngörüldüğü şekilde eğitime harcandığını ve harcanmaya devam ettiğini kaydetti. Bu yıl içinde iki yeni dersliği hayata kazandırdıklarını duyuran Amcaoğlu, okulların yeni döneme hazırlık masraflarının belediyenin kaynakları tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Halktan vergi toplanan vergilerin, etkin kullanımı ve gelirlerin denetimi konusuna dikkat çeken Amcaoğlu, “Merkezi yönetim, sivil toplum örgütleri ve dış kaynaklarla işbirliği içerisinde hayata geçirdik. Göreve başladığımızda ciddi bir yükümlülükle karşı karşıyaydık. Belediyelerin birleşmesinin getirdiği yeniden intibaklar mevcuttu, herkesin hakkını vermek için çalıştık. O dönemde bu sıkıntıları aşmak kolay değildi, çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum, disiplinli çalıştık ve neredeyse 2 ay uyku dahi uyumadık. Canla başla uğraştık, hesabımızı kitabımızı yaptık, tüm yükümlülüklerimizi sıfırladık” sözlerini kaydetti.

ADA TV’de Gündem Özel Programı’nın konuğu olan Amcaoğlu’nun programda yapmış olduğu açıklamaların öne çıkan detayları şu şekilde:

“Eğitime katkı payı olarak her belediye taşınmaz mal vergisinin yüzde 15’ini ayırmak zorunda. Emlak vergisi iki yıldır değişmiyordu, tahsilat yapıldıktan sonra vergiler yükseltildi. Emlak vergisinden topladığımızın tamamını eğitime harcadık. Bu yıl içinde, iki yeni derslik açılışını yaptık. Alayköy İlkokulu’nda iki derslik bitirildi, klimaları ve akıllı tahtaları ile son teknolojik imkanlarla donatılmış şekilde öğrencilerimiz eğitime hazırdır. Bölgemiz ve dışındaki okullara hizmet veriyoruz. Okullarımız eğitime hazırlandı, okullarımızın izolasyon ve boyama işlemleri gerçekleştirildi, işçilik ve ekstra tüm masraflar tarafımızdan karşılandı. Gönyeli İlkokulu’nun güncelliğini yitirmiş oyun parkını tamamen yeniledik. Bütün binaların güvenlik açısından tellemesi tarafımızdan yapıldı. Okulların elektrik, aydınlatması yine belediye tarafından gerçekleştirildi.”

“GÖNYELİ BELEDİYESİ’NİN KİMSEYE 1 TL BORCU YOKTUR”
“Kaynak konusunda şikayet etme pozisyonunda değiliz, yönetimin en başında bulunuyoruz ve kaynak yaratmak zorundayız. Seçimden önce de söyledim sadece halktan vergi toplamakla değil, vergilerin etkin kullanımı ve gelirlerin denetimi konusunda hassasiyetimiz var. Merkezi yönetim, sivil toplum örgütleri ve dış kaynaklarla işbirliği içerisinde hayata geçirdik. Göreve başladığımızda ciddi bir yükümlülükle karşı karşıyaydık. Belediyelerin birleşmesinin getirdiği yeniden intibaklar mevcuttu, herkesin hakkını vermek için çalıştık. O dönemde bu sıkıntıları aşmak kolay değildi, çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum, disiplinli çalıştık ve neredeyse 2 ay uyku dahi uyumadık. Canla başla uğraştık, hesabımızı kitabımızı yaptık, tüm yükümlülüklerimizi sıfırladık. Bugün Gönyeli Belediyesi’nin kimseye 1 TL borcu yoktur. Bütün emekliye çıkan personellerimizi de günü gününe ödedik. Ek mesailer son 5 ay ödenmemişti bunları güncel hale getirdik, rutine bağladık. Çalışanlarımız mutluysa vatandaşımıza daha iyi hizmet ediyorlar.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****