Avrupa’da sel: Polonya’da tahliyeler başladı

Hafta sonu meydana gelen sellerden kaynaklanan ölü sayısı 16'ya yükselirken, Romanya'da 7 ölüm doğrulandı. Ayrıca Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya'da da kayıplar kaydedildi.

Polonya’nın Nysa kentinin sular altında kalmasının ardından şehrin belediye başkanı Kordian Kolbiarz,Orta Avrupa’da etkili olan sel baskınları nedeniyle 44 bin kişinin tahliye edilmesini istedi.

Nysa Belediye Başkanı Kolbiarz, yakındaki bir gölden gelen suyun kasabaya akması riskine dikkat çekerek insanlardan şehri terk etmesini istediğini belirtti.

Hafta sonu meydana gelen sellerden kaynaklanan ölü sayısı 16’ya yükselirken, Romanya’da 7 ölüm doğrulandı. Ayrıca Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya’da da kayıplar kaydedildi.

Budapeşte, yaşanabilecek sel riskine dikkat çekerek, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’den geçen Tuna Nehri yakınlarındaki yolların kapatılacağını duyurdu.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, ülkedeki sel mağdurlarına bir milyar zloti (197 milyon sterlin) tahsis edileceğini ve Polonya’nın ayrıca AB yardım fonlarına başvuracağını söyledi.

Polonya hükümeti, “doğal afet durumu” ilan etti.

Boris Fırtınası’nın yol açtığı sel felaketinin daha fazla tehlikeye yol açacağı ifade edildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****