Hasan Taçoy: “Ülkede demokrasi yok, kurultayda suç işlenirse mahkemeye gideceğim”

UBP Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, 21 Eylül'de gerçekleşecek kurultay öncesi, mahkemelik olan İrsen Küçük'ün seçildiği kurultayı hatırlattı.

Bugün Kıbrıs

Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili ve Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, Genç TV’de gazeteci Mustafa Alkan’ın sorularını yanıtladı. Taçoy, ülkedeki demokrasi durumunu eleştirerek, “Şu anda ülkede demokrasi var mı? Yok, yok.” diyerek mevcut siyasi ortamın yetersizliğine dikkat çekti.

UBP içindeki demokrasiye yönelik soruları yanıtlayan Taçoy, partinin geçmişteki demokratik yapısını vurguladı ancak günümüzdeki durumun tatmin edici olmadığını ifade etti. “Böyle bir kurultayı, bu denli baskıcı ve tehditkar bir ortamda yaşamadım,” şeklindeki sözleriyle mevcut şartları eleştirdi.

UBP’nin üye sayısının tartışma konusu olduğunu belirten Taçoy, mevcut üye sayısının 22 bin 500’ün üzerinde olduğunu ve sürekli yeni üyelerin kaydedildiğini açıkladı. Taçoy, 21 Eylül’deki kurultay tarihinin ilan edilmesinin ardından seçmen listesinin değiştirildiğini ve tüzüğe aykırı uygulamaların yapıldığını savundu.

Seçimlerdeki usulsüzlük iddialarını gündeme getiren Alkan, Taçoy’a UBP kurultayını mahkemeye taşıyıp taşımayacağını sordu. Taçoy, “Hayatımda mahkemeye çıkmadım, ama bir suç olursa elbette gideceğim,” yanıtını verdi. Ayrıca, geçmişte mahkeme tarafından iptal edilen 2 bin 800 üye olduğunu hatırlatarak, partinin kararlarının her zaman doğru olmadığını da dile getirdi.

Taçoy, UBP içindeki demokrasi eksikliklerini ve mevcut durumun partiyi nasıl etkilediğini aktarırken, gelecek kurultayda adil bir süreç için gerekli önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.

Taçoy’un konu ile ilgili açıklamaları 29’uncu dakikadan itibaren…

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****