Washington’da savaş karşıtı örgütler NATO Zirvesi’ni protesto etti

Eylemler, 60'tan fazla örgüt ve siyasi partinin içinde bulunduğu NATO Direniş Koalisyonu tarafından düzenlendi.

ABD başkenti Washington DC’de savaş karşıtı örgütler, bugün kentte başlayacak olan NATO Zirvesi’ni protesto etmek amacıyla haftasonu bir araya geldi.

Cumartesi günü bir “Halk Zirvesi” düzenleyen protestocular, Pazar günü de NATO Zirvesi’ne karşı miting ve yürüyüş yaptı.

Eylemlere katılan örgütler arasında Uluslararası Halk Mücadeleleri Birliği’nin (ILPS) ABD Birimi, Filistin Gençlik Hareketi, BAYAN-USA, Pan-Afrikan Topluluk Eylemi (PACA), ABD Liderliğindeki Savaşa Diren Hareketi, Birleşik Ulusal Savaş Karşıtı Koalisyon (UNAC), Kore Toplum Kalkınması için Nodutdol ve Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi (PSL) yer aldı. Protestolara katılan örgütler, NATO’yu, dünya çapındaki militarizmi, emperyalizmi ve soykırımı yaymadaki öncü rolü nedeniyle kınadı.

FİLİPİNLİ DİASPORA ÖRGÜTÜ: ‘ASYA ÜLKELERİNİ BİR SONRAKİ UKRAYNA YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR’
Filipinli diaspora örgütü olan BAYAN-USA da, Halk Zirvesi platformunda ABD’nin Asya NATO’sunu kurma girişimini kınadığını bildirdi.

BAYAN-USA yöneticisi Andan Bonifacio, düzenlenen mitingde, “Filipinler gibi Asya ülkelerini bir sonraki Ukrayna yapmaya çalışıyorlar. Filipinler’de, ABD tarafından desteklenen faşist Filipinler Silahlı Kuvvetleri tarafından yakın zamanda bir düzineden fazla genç öldürüldü. Bunlar, hayatlarını ulusal demokratik devrim davasına adamış, Filipinler de dahil olmak üzere Asya Pasifik’te NATO’nun birleşmesi ve ABD ordusunun silahlarıyla karşı karşıya kaldıklarında geri adım atmayan ve silahlarını geri çeviren gençlerdi!… Her şeyden vazgeçtiler, bu yüzden mücadelelerine devam etmeli ve asla tereddüt etmemeliyiz” diye konuştu.

FiLİSTİN GENÇLİK HAREKETİ: NATO, ABD EMPERYALİZMİNİN SİLAHLI KANADIDIR
McPherson Meydanı’nda yapılan mitingde Filistin Gençlik Hareketi’nden (PYM) bir üye de, NATO’nun “Soykırım Joe ve Kanlı Blinken’ın önderlik ettiği kurtuluş hareketlerini bastıran ABD önderliğindeki emperyalizmin silahlı kanadı” olduğunu vurguladı.

PYM temsilcisi, “NATO üyesi ülkeler yalnızca Filistin’e değil, Suriye, Irak ve Libya’ya karşı da soykırım ve savaşlar yürüttüler. Gazze’deki Filistinlileri ve NATO’nun etrafındaki dünyadaki tüm insanları İsrail’in soykırımına karşı harekete geçiren şey kararlılıktır” diye belirtti.

Bu hafta yapılacak 75. NATO Zirvesi’nde ana gündemin Ukrayna’daki savaş ve ittifakın doğusundaki varlığı olması bekleniyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****