Britanya sandık başında: 14 yıllık Muhafazakâr Parti iktidarı ilk kez bu kadar zorda

Avam Kamarası'nda oluşacak genel tablonun 5 Temmuz sabah saatlerinde netleşeceği tahmin ediliyor.

Britanya’da halk, Başbakan Rishi Sunak’ın açıkladığı erken seçimde sandık başında. Bugün 50 milyon kişi oy kullanacak. Seçim öncesi yapılan anketlerde İşçi Partisi önde görünüyordu.

Britanyalılar, Parlamentonun seçimle başa gelen kanadı olan Avam Kamarası üyelerini belirlemek için yerel saatle 07.00’de (TSİ 09.00) açılan sandıklarda oy kullanmaya başladı. Toplamda 4 bin 515 adayın 650 sandalyeli Avam Kamarası’na girmek için yarışacağı seçimde oy kullanma işlemi yerel saatle 22.00’de sona erecek. Avam Kamarası’nda oluşacak genel tablonun ise 5 Temmuz sabah saatlerinde netleşeceği tahmin ediliyor.

ANKETLERDE İŞÇİ PARTİSİ ÖNDE GÖRÜNÜYOR
Bir önceki seçimde 365 milletvekili çıkaran Muhafazakar Partinin sandalye sayısının 100’lere kadar gerileyeceği tahmin edilirken anketler İşçi Partisinin 400’ün üzerinde sandalye kazanacağına işaret ediyor.

Anketler, aşırı sağcı Reform UK Partisinin yanı sarı Liberal Demokrat Parti, İskoçya Ulusal Partisi ve Yeşiller Partisinin Avam Kamarası’nda birden fazla sandalyeyle temsil edileceğini, Kuzey İrlanda ve Galler’i temsil eden partilerin de parlamentoda yer alabileceğini gösteriyor.

Eğer anket sonuçlarına benzer bir tablo ortaya çıkarsa İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Britanya’nın yeni başbakanı olacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****