İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu’ndan açık davet: Toplumsal cinsiyet eşitliği için dayanışma toplantısı

İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu (CWBC), toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların barış süreçlerine katılımını güçlendirmek amacıyla tüm kadın örgütlerini, inisiyatifleri, grupları ve bireyleri 1 Temmuz 2024'te Ledra Palace Otel'de düzenlenecek dayanışma toplantısına davet etti.

Bugün Kıbrıs

İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu (CWBC), toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda faaliyet gösteren tüm kadın örgütlerini, inisiyatifleri, grupları, aktivistleri ve bireyleri dayanışma toplantısına davet ediyor. İrlanda Büyükelçiliği ve UNFICYP tarafından desteklen toplantı, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 17:00’de Ledra Palace Otel’de gerçekleştirilecek.

Kıbrıs sorununa acil bir çözüm bulunması, kadınların müzakere masasında tam, eşit ve anlamlı katılımının sağlanması, müzakerelere toplumsal cinsiyet perspektifinin dahil edilmesi ve barış ile uzlaşma kültürünü teşvik ederek kadınların barışın inşasındaki rolünün güçlendirilmesi gibi konular ele alınacağı toplantıda, CWBC kadınların barış süreçlerine katkısının önemine vurgu yapacak.

Etkinliğe katılım için https://bit.ly/3RmShMP adresinden kayıt yaptırmak gerektiği bildirilen etkinliğe dair daha fazla bilgi almak isteyenler, CWBC’nin sosyal medya hesapları (Facebook için: Cyprus Women Bi-communal Coalition, Twitter için: @cypwbc) ve [email protected] e-posta adresi üzerinden iletişime geçebilecekleri belirtildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****