Sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek

Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, bölgemiz alçak basınç, sıcak ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalmaya devam edecek. 39°C'ye kadar yükselebilecek sıcaklıklar ve yüksek UV radyasyonu nedeniyle, özellikle 11:00 - 16:00 saatleri arasında dışarıda tedbirsiz bulunulmaması önemle tavsiye edildi.

Bugün Kıbrıs

Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, alçak basınç, sıcak ve nemli hava kütlesi etkisini sürdürmeye devam edecek. Havanın açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların, 39°C’ye yükselmesi bekleniyor.

Güney ve batı yönlerinden orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın hızının 20-28 km/h arasında olacağı tahmin ediliyor. Bu rüzgar, sıcak hava dalgasıyla birlikte hissedilen sıcaklığı artırabilir.

ORMAN YANGIN OLASILIĞI: “ÇOK YÜKSEK”
Meteoroloji Dairesi, bölgede orman yangını olasılığının çok yüksek olduğuna dair uyarısını yineledi. Yüksek sıcaklıklar yangın riskini artırıyor. Bu nedenle, ormanlık alanlarda dikkatli olunması, ateş yakılmaması ve cam şişe gibi nesnelerin bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

ULTRAVİYOLE RADYASYONU: “YÜKSEK”
Ultraviyole (UV) radyasyonunun yüksek seviyelerde. Özellikle 11:00 – 16:00 saatleri arasında gerekli tedbirler alınmadan 15 dakikadan fazla güneş altında kalınmaması gerektiği yönündeki uyarılar devam ediyor. Bu saatlerde dışarı çıkmak zorunda olanların koruyucu krem kullanması, şapka ve güneş gözlüğü takması önemle tavsiye edildi.

GÜNÜN HAVA DURUMU ÖZETİ
Hava Durumu: Açık ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli geçmesi bekleniyor.
Rüzgar: Güney ve batı yönlerden orta kuvvette (20 – 28 Km/h) esmesi beklenmektedir.
En Yüksek Sıcaklık: 39°C
En Düşük Nisbi Nem: % 20 – 40
Ultraviyole Radyasyonu: Yüksek (Gerekli tedbirler alınmadan özellikle 11:00 – 16:00 saatleri arasında 15 dakika dan fazla güneş altında kalınmaması gerekmektedir.)

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****