NATO’dan görüş: “Ukrayna toprak vererek ittifaka katılabilir”

NATO Genel Sekreteri'nin ofis direktörü Stian Jenssen, "Bence çözüm, Ukrayna'nın bazı topraklarından vazgeçmesi ve karşılığında NATO üyeliği alması olabilir" dedi.

NATO Genel Sekreteri’nin ofis direktörü Stian Jenssen, “Ukrayna’nın topraklarının bir kısmının Rusya’ya bırakılması karşılığında NATO’ya katılma olasılığını” kabul etti. Jenssen (sağda), “Bu seçenek istenmeyen bir durum, ancak olayların böyle bir gelişme olasılığı var” dedi.

Kommersant’ın aktardığı habere göre Jenssen, “Bence çözüm, Ukrayna’nın bazı topraklarından vazgeçmesi ve karşılığında NATO üyeliği alması olabilir. Aynı zamanda Ukrayna ne zaman ve hangi koşullar altında müzakere etmek istediğine kendisi karar vermeli” diye ekledi.

Ukrayna’nın savaş sonrası statüsüne ilişkin müzakereler halihazırda sürdüğünü ve Rusya Federasyonu’na toprak verilmesiyle ilgili soruları gündeme getiren tek kişinin kendisi olmadığını belirten Jenssen, “Bunun olması gerektiğini söylemiyorum. Ancak bu olası bir çözüm olabilir” dedi.

30 Eylül 2022’de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna’nın hızlandırılmış bir şekilde NATO’ya katılımı için başvuracağını duyurmuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****