Avrupa Komisyonu yetkilileri KTÖS’ü ziyaret etti

Avrupa Komisyonu yetkilileri ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) arasında yapılan görüşmelerde, Kıbrıs Türk Toplumu'nun AB'ye olan bağlılığı ve eğitim programlarındaki zorluklar ele alındı. Toplantıda, karma evliliklerden doğan çocukların sorunları ve Kıbrıs Türk Toplumu'nun Erasmus+ programı dışında kalmasının etkileri de tartışıldı.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Avrupa Komisyonu’nda Direktör Yardımcısı ve Kıbrıs Uzlaşma Desteği Birimi Başkanı Kjartan Björnsson KTÖS’ü ziyaret ederek Genel Sekreter Burak Meviş ile görüştüğünü duyurdu. Björnsson’un yanısıra toplantıya, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi İş Birliği Başkanı Stefan Simosas ve Avrupa Komisyonu’da Program Yöneticisi Oya Koçak Barçın da katıldı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, gerçekleştirdikleri yapıcı ziyaret ve yaptıkları çalışmalar için Björnsson’e teşekkür etti. Maviş, Kıbrıslı Türkler’in yerinin AB olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs Türk Toplumu’u ve AB arasındaki yakınlaşmaya ilişkin görüş ve öneriler paylaştı.

Kıbrıs Türk Toplumu için Avrupa Birliği destekli eğitim programları hakkında genel bir tartışmanın gerçekleştiği toplantıda, Kıbrıslı Türklerin eğitim, kültür ve sosyal alanda yaşadığı zorluklar aktarıldı.

Karma evliliklerden doğan çocukların sorunları, Kıbrıs Türk Toplumu’nun Erasmus + programı dışında kalmasının yarattığı olumsuzlukların da irdelendiği görüşme olumlu havada geçti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****