Kremlin: Barış görüşmeleri istenen hızda ilerlemiyor

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rus tarafının barış görüşmelerinde taslak metin sunduğunu ve bundan sonra topun artık Ukrayna'da olduğunu belirterek, Moskova'nın yanıt beklediğini söyledi.

Kremlin, Ukrayna’yı barış görüşmeleri sırasında verdiği taahhütlerden geri adım atmakla suçlayarak, bunun müzakerelerde olumsuz sonuçlara neden olduğunu ve barış görüşmelerinin istenen hızda ilerlemediğini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rus tarafının barış görüşmelerinde taslak metin sunduğunu ve bundan sonra topun artık Ukrayna’da olduğunu belirterek, Moskova’nın yanıt beklediğini söyledi.

Ukrayna’nın baş müzakerecisi dün, barış görüşmelerinin ne zaman yeniden başlayacağını tahmin etmenin zor olduğunu söylemişti.

Peskov pazartesi günü Ukrayna’nın barış görüşmelerinde sürekli olarak anlaşılan konulardaki yaklaşımını değiştirdiğini söylemişti.

Rusya 24 Şubat’ta “özel askeri operasyon” adını verdiği bir adımla Ukrayna’yı işgal etmişti. Taraflar daha önce aralarında İstanbul’un da bulunduğu yerlerde barış görüşmeleri yürütmek üzere birkaç kez bir araya gelmişlerdi.

Kaynak: Reuters

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****