ABD’deki bir üniversite maaşsız iş ilanı açtı, sosyal medyada tartışma başladı

ABD'deki Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles'ın (University of California, Los Angeles - UCLA) misafir doktor öğretim üyesi ilanı tartışma yarattı.

Üniversite, Kimya ve Biyokimya Bölümü için açılan pozisyonun maaşsız olduğunu açıkladı:

“Başvuru sahipleri, bu pozisyon için herhangi bir maaş ödenmeyeceğini bilmelidir.”

Eleştirilerin ardından yayından kaldırılan ilanda özgeçmiş, önyazı, araştırma bildirimi, öğretim bildirimi ve referansların yer aldığı mektup da isteniyordu.

Georgetown Üniversitesi’nden virolog Angela Rasmussen, ilanı paylaşıp şöyle yazdı:

Çalışmalarınız için para almaktan bıkmış, doktorasını bitirmiş bir akademisyen misiniz? Maaşlardan ve sağlık hizmetlerinden nefret mi ediyorsunuz? Bütün bir ders yüküyle tamamen maaşsız bir iş için başvuru yapmaya istekli misiniz? UCLA Kimya ve Biyokimya Bölümü’nün sizin için boş bir pozisyonu var.

Virginia Commonwealth Üniversitesi’nde görev yapan tarih profesörü Brooke Newman da “Bu ilan bir şaka mı?” diye sordu.

Eleştiri yağmuruna tutulan Kimya ve Biyokimya Bölümü, konu hakkında bir açıklama yaptı.

“İlandaki talihsiz ifadeler endişeye yol açtı. Bu endişeler topluluğumuzun pek çok üyesi tarafından dile getirildi. Bundan dolayı özür dileriz” denilen açıklamada, okulun akademisyenlere adil bir maaş vermeyi taahhüt ettiği vurgulandı.

Bölüm, ilandaki gibi işlerin akademi camiasında yaygın olduğunu savunurken, dersi veren kişinin hizmetinin karşılığının deneyimle orantılı bir şekilde ve eşitlik gözetilerek sağlandığı öne sürüldü.

Açıklamada, kişilerin başka kaynaklardan maaş aldığı ve hibeye başvurmak, hibe almaya devam etmek ya da araştırma yapmak için okulla resmi bir bağlantının gerektiği durumlarda maaşsız pozisyonların açılabildiği vurgulandı.

Kaynak: Independent Türkçe

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****