İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog külliyede

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için bugün Ankara'ya geldi, ikili görüşme sonrası külliyede ortak basın açıklaması yaptı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 2007 yılından bu yana Türkiye ile İsrail arasındaki en üst düzey ziyaret için bugün Ankara’ya gitti. Herzog, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Görüşme sonrası Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Hertzog Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Sol Haber’in aktardığına göre, Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“- Bu tarihi ziyaretin Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyorum.

– İsrail’le müşterek hedefimiz ülkelerimiz arasında ortak çıkara dayalı, karşılıklı hassasiyetlere saygı temelinde siyasi diyaloğun yeniden canlandırılmasıdır.

– Bölgemizde barış, huzur ve birlikte yaşama kültürünün yeniden hakim kılınmasına katkı sağlamak bizim elimizdedir.

– Türkiye-İsrail ilişkilerinin gelişmesi ve güçlenmesi ülkelerimiz açısından olduğu kadar bölgesel istikrar ve barış için de büyük bir öneme sahiptir.

– İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’a, bölgede gerginliğin azaltılmasına ve iki devletli çözüm vizyonunun muhafazasına verdiğimiz önemi ifade ettim.

– Kudüs’ün tarihi statüsüyle Mescid-i Aksa’nın dini kimliği ve kutsiyetinin korunmasına atfettiğimiz önemin altını çizdim.

– Önümüzdeki dönemin ikili ilişkiler konusunda bölgesel iş birliği açısından yeni fırsatları beraberinde getireceğine inanıyorum.

– Görüşmemizde Ukrayna ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunduk.

– Türkiye olarak daha önce başlatılmış olan enerji noktasındaki işbirliğininin yeniden hayata geçirilmesi için bu bir fırsattır diye görüyorum.”

Herzog ise şunları kaydetti:

“- Amacımız (Türkiye-İsrail) ülkelerimiz ve halklarımız arasında dostane ilişkilerin gelişmesinin temellerini atmaktır.

– Bölgede istikrar, barış ve güvenliği tesis etmek için birlikte çalışmamızı diliyorum.

– (Antalya’daki diplomasi forumu) Yarın ülkenizde yapılacak önemli zirveye vesile olan çabalarınızı çok takdir ediyorum.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****