Mariupol tahliyesi ikinci kez durduruldu

Mariupol'da bugün yapılması planlanan, sivilleri tahliye etmeye yönelik ikinci girişim de Rusya'nın ateşkese uymaması sebebiyle başarısız oldu.

Güneyde kuşatma altındaki şehirden yaklaşık 200.000 sivili belirlenmiş insani koridorlar boyunca tahliye etmeye yönelik ikinci bir girişim, Rusya’nın devam eden bombardımanı nedeniyle başarısız oldu.

Ukrayna askeri yetkilileri, liman kenti Mariupol’dan tahliyelerin ateşkes sırasında yerel saatle öğle saatlerinde başlamasının planlandığını söyledi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı Anton Gerashchenko, planlanan tahliyelerin devam eden bir saldırı nedeniyle durdurulduğunu söyledi. Telegram’da “Yeşil koridorlar olamaz çünkü ne zaman ve kime ateş edileceğine yalnızca Rusların hasta beyni karar verir” dedi.

Rus yanlısı ayrılıkçılar ve Ukrayna Ulusal Muhafızları, birbirlerini insani bir koridor oluşturmamakla suçladılar. Interfax haber ajansı, Ukrayna güçlerini sınırlı ateşkese uymamakla suçlayan Donetsk ayrılıkçı yönetiminden bir yetkiliye atıfta bulundu.

Kaynak: Aljazeera

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****